Sterkere kropp, smartere Ezinne

Ezinne Okparaebo har ofret ferien for å ta eksamen på BI. Før neste sesong skal hun være både friskere og smartere.

GLEDER SEG TIL VARMEN: Ezinne Okparaebo har hjertet i BUL, og tankene på neste sesong. Men først gleder hun seg til å reise sørover. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
GLEDER SEG TIL VARMEN: Ezinne Okparaebo har hjertet i BUL, og tankene på neste sesong. Men først gleder hun seg til å reise sørover. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

(Dagbladet): 22-åringen fra Ammerud har hatt en hektisk høst.

En senere sesongavslutning enn på mange år (september), og forberedelser til eksamen på BI har gjort at jenta ikke har rukket å ta ferie.

Det savner hun.

- Jeg har ikke fått reist bort i det hele tatt! Jeg har alltid fått en uke eller to, i fjor var jeg i Miami, en tur i New York, men i år har det ikke blitt tid etter sesongen fordi jeg hadde en del å ta igjen på skolen, sier Ezinne Okparaebo til Dagbladet.

- Heldigvis skal jeg til Cape Town i desember, det er det vakreste stedet jeg vet om. Men utdanningen er viktig for meg, jeg trenger noe annet enn treningen å tenke på. Jeg prøver jo å ha et så normalt liv som mulig, selv om jeg har en uvanlig livsstil, sier markedsføringsstudenten.

Skyr skadene
Okparaebo gråt etter fjerdeplassen i EM i Barcelona, ikke fordi hun hadde noen grunn til å være skuffet, men fordi hun så gjerne skulle stått på den pallen i Spania.

Kommende sesong skal det gå enda bedre. Den norske rekorden på 11,23 skal forbedres. Forrige vinter jobbet hun mye med styrketrening, det gjør hun også i år.

- Men det viktigste er at jeg holder meg skadefri. Vi driver aktivt med skadeforebygging, og all trening vi øker i mengde og intensitet fra forrige sesong, gjør vi i rolig tempo, sier hun.

Startet alene
Okparaebo var 14 år da hun sammen med faren sin oppsøkte BUL IL for første gang, etter mange år som den desidert raskeste i gymmen på Haugen skole.

- Pappa var alltid støttende når det gjaldt idretten, og pusha meg til å drive det videre, sier hun.

14-åringen prøvde seg litt på lengde og andre øvelser, men det var egentlig ingen tvil. Ikke når du må løpe for halv maskin for å slippe å løpe alene i gymtimene.

- Jeg hadde ingen venner i BUL, ingen som drev med friidrett. Men det var aldri skummelt å komme dit på egen hånd, jeg hadde hørt fine ting om klubben, og miljøet der var kjempebra, husker hun.

- Jeg fikk meg gode venner med en gang. Selv om friidrett er en individuell idrett, føltes det alltid som å være på et lag. Vi jobbet sammen og for hverandre, sier 22-åringen, som fortsatt har god kontakt med BUL, og hjelper de yngre på vei opp så ofte hun har tid.

Business
For tid er det lite av.

Snart reiser Ezinne til Portugal. Heller ikke det blir ferie når ambisjonene er som de er.

- Nei, det er business-reise, sier Okpareabo og ler.