Sterkere Njåtun tror på OL-suksess i Sotsji

Har trent mer i skøytestilling denne sommeren.

 OL-DEBUT:  Ida Njåtun tror på suksess under Sotsji-OL. 22-åringen har blinket seg ut 1500 og 3000 meter som distansene hun har best muligheter for å lykkes.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OL-DEBUT: Ida Njåtun tror på suksess under Sotsji-OL. 22-åringen har blinket seg ut 1500 og 3000 meter som distansene hun har best muligheter for å lykkes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Njåtun har blinket seg ut 1500 og 3000 meter som distansene der hun har best muligheter i vinterlekene.

- Det er de distansene jeg konsentrer meg mest om. Jeg ser at det er sjanser der for meg, og det trigger meg. Jeg vet at jeg ikke er langt bak når jeg er i form. Hvis alt går bra framover, vet jeg at jeg kan være der oppe, sier Njåtun til NTB.

Hun har en annenplass på 1500 meter fra 2010 som karrierebeste i verdenscupen.

- Sist vinter var Ireen Wüst helt rå på 1500 meter, men bak henne er det tett. Det er mange som kjemper om de neste plassene.

OL-debutant Njåtun var ikke med i troppen i Vancouver i 2010 og blir OL-debutant i Sotsji.

- Jeg er veldig spent, men jeg var i Sotsji i mars (VM enkeltdistanser) og vet hvordan banen er. Jeg gleder meg til å komme i gang og skal gjøre det skikkelig bra.

Sammen med resten av skøytelandslaget er hun på samling i Bjugn. Fram mot sesongstart er det trening på is som gjelder.

- Det er morsomt å være på is igjen, og det er en stund siden sist. Endelig har vi lagt rulleskøytene på hyllen og kommet oss på is. Det er godt å kjenne at vi nærmer oss sesongen, forteller Njåtun.

Tåler mer Askerjenta har unngått sykdom og skader i sesongoppkjøringen.

- Treningen er gått som den skal. Jeg har trent mer i skøytestilling og tålt det. I fjor hadde jeg ikke tålt det like bra.

Det gjelder også for flere av de andre landslagsløperne. Flere sykkeløkter er byttet ut med trening på rulleskøyter under samlingene i sommer.

- De er blitt sterkere i skøytestilling, og de tåler mer og mer av den treningen. Vi har fått trent mer i de bevegelsene og posisjonene som vi skal konkurrere i, forklarer landslagstrener Jarle Pedersen til NTB.

- Spesielt jentene har slitt litt med å tåle mye tid i skøytestilling tidligere, men det ser veldig bra ut.

NM Om en snau måned er det NM enkeltdistanser i Vikingskipet. For mange løpere blir det viktig å prestere der for å kvalifisere seg til de første verdenscupstevnene i Nord-Amerika.

- Hvis du ikke er med i de første verdenscupene, sliter du med tanke på OL. Men de som vi vet at er de beste, behøver ikke å toppe formen til NM. Vi ser lenger fram med dem, sier landslagstreneren.

Njåtun gleder seg til verdenscupåpningen.

- Det vil gi en pekepinn på hvordan jeg ligger an i forhold til de andre, sier 22-åringen.

(NTB)