Sterkere, tøffere og mer skuddsikker

Derfor er Linn tilbake på landslaget.

LYSAKER (Dagbladet.no): Landslagssjef Marit Breivik tok i formiddag ut 14 jenter som skal spille VM i Frankrike i starten av desember.

Av disse er det bare én av spillerne som ikke var med da Norge vant EM-gull for ett år siden: Linn Jørum Sulland (23).

- Jeg hadde ingen kjempesesong i fjor. Det ble litt for mye for meg, med skole og toppidrett, så jeg skjønte allerede før uttaket i fjor at jeg ikke kom til å bli med, sier Sulland til Dagbladet.no.

Bedre forsvarsspiller

I går kveld fikk hun imidlertid beskjeden hun har håpet på i høst: At hun igjen skal spille mesterskapshåndball for Norge. Marit Breivik forteller at 23-åringen har tatt flere skritt siden hun var med i St. Petersburg-VM for to år siden.

- Hun er en bedre toer i forsvar. Nå leverer hun i hver kamp og hun gjør det samme skuddmessig på landslaget som hun gjør for Stabæk i eliteserien, hvor hun er en dominerende spiller, sier Breivik til Dagbladet.no.

Linn legger ikke skjul på at hun ikke var helt på høyde forsvarsmessig tidligere.

- Jeg har jobbet veldig mye med det, for det var svakheten min. Tidligere spilte jeg mest på kanten i forsvar, men nå spiller jeg to ganger 30 som forsvarstoer. Jeg har blitt sterkere og er bedre i duellspillet, forteller hun.

Sterkere, tøffere og mer skuddsikker

Vil spille mer

Forrige sesong ble det veldig mye trening på henne. Hun gikk førsteåret på idrettshøyskolen og trente i tillegg med Stabæk-jentene.

Nå er det ikke noe særlig trening på skolen lenger, og da har hun fått overskuddet tilbake.

Derfor satser og håper hun på mer spilletid i Frankrike enn hun fikk i Russland for to år siden.

- Det ble nesten bare benken på meg i VM sist gang. Jeg har fått mer spilletid i oppkjøringen nå, og da er det lettere å få spillet til å sitte. Det er ikke noe særlig å bli kastet inn de siste ti minuttene når kampen allerede er avgjort.

PS! Marit Breivik tok bare ut 14 spillere til VM-troppen i dag. Katja Nyberg er fortsatt usikker, og to spillere vil bli tatt ut etter Møbelringen Cup.

LINN-ENE: Linn Jørum Sulland (t.h) og Linn-Kristin Riegelhuth koste seg med franskinspirert lunsj under dagens presentasjon av VM-troppen. Foto: STIAN HARALDSEN
LINN-ENE: Linn Jørum Sulland (t.h) og Linn-Kristin Riegelhuth koste seg med franskinspirert lunsj under dagens presentasjon av VM-troppen. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer