Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sterkt av Stavanger - svakt av VIF

Hockeysesongen i gang igjen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Furuset nedstablet stakkarslige Stjernen i Fredrikstad torsdag kveld. Hele 6-2 vant gjestene fra Oslo. Furuset gikk tidlig ut og satte trykk på hjemmelaget. Allerede etter tre minutter var gjestene i føringen etter et flott skudd fra Jon Rømoen. Stjernen utliknet raskt etter, men derfra og ut stakk Furuset ifra. Etter første periode var stillingen 4-1 til bortelaget.

– Det er for dårlig å ligge under 1-4 før 2. periode, og det preger oss resten av kampen, sier hjelpetrener Peter Zubek til Radio Fredrikstad.

Teemu Kuusisto fikk æren av å sette punktum med 6-2-scoringen i 3. periode.

Oilers-treneren fornøyd

I Halden ble Comet for lette for Stavanger Oilers. Etter første periode ledet Stavanger hele 3-0. Det siste målet kom faktisk i undertall for gjestene fra Stavanger.

De to neste periodene var forholdsvis jevne, men Stavanger-laget virker solide og fikk en meget sterk start på sesongen.

– Det var en bra start å få. Vi har et godt lag, men viste kun tidvis mot Comet at vi holder nivået vi skal, sier Oilers-trener Gunnar Johansson til Stavanger Aftenblad.

Frisk vant

Martin Røymark og Sparta ble for sterke for Kim Frydenberg og Vålerenga i dagens sesongpremiere på Jordal. Furuset og Stavanger var lagene som imponerte mest. Foto: SCANPIX
Martin Røymark og Sparta ble for sterke for Kim Frydenberg og Vålerenga i dagens sesongpremiere på Jordal. Furuset og Stavanger var lagene som imponerte mest. Foto: SCANPIX Vis mer

I Asker ble det en uhyre spennende avslutning på kampen. Frisk Asker stakk av med seieren etter 6-5 mot Trondheim. Hjemmelaget virket å ha kontroll da det sto 5-3 etter 2. periode, men Trondheim kom sterkt tilbake og utliknet til 5-5 drøye fem minutter før full tid.

To minutter før slutt klarte imidlertid Magnus Sagberg å sette den viktige scoringen som sikret hjemmeseier.

Trondheim var nær ved å miste sin plass i eliteserien grunnet økonomisk krise, men berget plassen i siste liten.

Straffeslag på Jordal

På Jordal gikk Espen Knutsens mannskap på et forsmedelig tap mot Sparta Sarpsborg. Den kampen ble avgjort på straffeslag. Jiri Jantovski satte inn den avgjørende straffen mot Oslo-laget som har slitt med keeperkrise i oppladningen til denne sesongen.

Dermed leder Furuset tabellen foran Stavanger etter første serieomgang.

(ANB)