Sterkt comeback av Tyson Gay

- Nå løper jeg med ny selvtillit.

ENDELIG TILBAKE: Tyson Gay var tilbake i løpebanen med en tid på 10 blank i sitt comeback. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/NTB scanpix
ENDELIG TILBAKE: Tyson Gay var tilbake i løpebanen med en tid på 10 blank i sitt comeback. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/NTB scanpixVis mer

Tidligere verdensmester Tyson Gay gjorde et sterkt comeback med 10,00 i motvind i B-heatet på 100 meter i lørdagens Diamond League-stevne.

29-åringen hadde halvannen sekundmeter motvind i sin første konkurranse på nesten ett år, men han leverte likevel en oppsiktsvekkende sterk tid. Han seiret tre tidels sekund foran Jamaica-duoen Kemar Bailey Cole og Jason Young.

- Det føles fint å være tilbake. Jeg var ganske nervøs, men jeg er tilfreds med tiden. Til å være mitt første løp på en stund er det ikke dårlig, sa Gay.

Han vant 100, 200 og 4 x 100 meter i friidretts-VM i 2007, men amerikaneren har siden slitt med skader. I fjor måtte han opereres i hoften.

Selvtillit - Jeg løp ikke langsomt før operasjonen, men jeg var alltid bekymret for hoften. Nå løper jeg med ny selvtillit.

Lørdagens løp i New York var hans eneste start før USAs OL-kvalifisering i Eugene, Oregon senere i måneden. Gay hadde ikke konkurrert siden fjorårets VM-uttaksstevne i Eugene.

- Formen er på vei. Jeg har et par uker til å spisse den før uttaksstevnet, sa han.

A-heatet ble vunnet av verdensmester Yohan Blake fra Jamaica. Han løp på 9,90 i medvind på 0,7 sekundmeter. Også Keston Bledman (9,93) og Michael Rodgers (9,99) kom under 10 blank.

Jays på femte På 200 meter seiret Churandy Martina på 19,94, som er ny nederlandsk rekord. Jaysuma Saidy Ndure, som var eneste norske deltaker i stevnet, løp inn til femteplass på 20,35.

Jays var slått også av de tre Jamaica-sprinterne Nickel Ashmeade, Warren Weir og Marvin Anderson. Ashmeade hadde samme tid som Martina, men ble dømt bak i mål.

(NTB)