Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sterkt resultat for Lillestrøm

1-1 i Newcastle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (ANB): (Newcastle – Lillestrøm 1-1). Lillestrøm gikk ut i hundre, og 30.000 Newcastle-fans på tribunen viste ikke helt hva de skulle tro da Robert Koren dunket inn 1-0 etter bare 22 minutter.

Den første halvtimen dominerte gjestene fra Norge Intertotokampen i Nord-England. Og det med mange førstelagsspillere på benken.

– Vi kom godt i gang, og spilte veldig bra den første halvtimen. Etter hvert kom Newcastle – ikke overraskende – litt mer inn i kampen. Men alt i alt syns jeg at vi hadde fortjent å vinne dette oppgjøret. Men vi tar dette som en positiv oplevelse, sier LSK-trener Gunnar Halle til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Byttet mange

Det er bare tre dager siden LSK spilte seriekamp mot Odd, og til lørdagens kamp valgte Halle og Uwe Rösler å benke spillere som Frode Kippe, Kasey Wehrman, Pål Strand og Arild Sundgot.

– Vi går inn i en periode med et hardt kampprogram, og det viktigste for oss er serien og den norske cupen. Derfor må vi rullere på spillere, men vi har en bred og god stall å ta av, sier Halle.

Selv om europacupen er nedprioritert, betyr ikke det at Romerike-klubben tok lett på oppgjøret mot det engelske eliteserielaget.

– Selv om dette kommer som bonus, så yter vi vårt ytterste når vi går på banen. Og det er alltid gøy å spille oppgjør med 30.000 på tribunen, slår den tidligere England-proffen fast.

UNNA VEI: Lillestrøms Michael Mifsud tar seg forbi hjemmelagets Stephen Carr. Foto: AP
UNNA VEI: Lillestrøms Michael Mifsud tar seg forbi hjemmelagets Stephen Carr. Foto: AP Vis mer

Overtaket foran returkampen

Lillestrøm rotet bort seieren da Albert Luque rundet hele forsvarsrekka, og satte inn 1-1 fem minutter etter hvilen.

– Vi burde avgjort dette til vår fordel. Michael Mifsud hadde et par sjanser, og Bjørn Helge Riise hadde også en bra en. Spesielt Michael burde satt den ene av sjansene han fikk. Slik kampen utartet seg er det litt surt å ikke vinne den, sier en ærlig Halle.

Newcastle er midt i sesongforberedelsene, og har fått en kamp under beltet foran returkampen på Åråsen. Men Halle har god tro på at de kan ta seg til UEFA-cupen på bekostning av laget til blant andre Michael Owen.

– Vi har nå fått et viktig bortemål, og har overtaket før kampen i Lillestrøm. Men dette er viktig for Newcastle, så de kommer til å satse alt på å gå videre. Men det kommer til å bli gøy, slår han fast.