TIL SEMI:  Vålerenga og Brian Ihnacak (på bildet) er klare for semifinale etter at de slo Frisk Asker på Jordal i kveld.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIL SEMI: Vålerenga og Brian Ihnacak (på bildet) er klare for semifinale etter at de slo Frisk Asker på Jordal i kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Sterkt Vålerenga-comeback sørget for semifinale

Møter Stavanger i semifinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vålerenga - Asker 3-1, 4-2 i kamper.

OSLO (Dagbladet): Vålerenga er klare for semifinale i NM-sluttspillet etter at de slo Frisk Asker 3-1 i kamp seks på Jordal.

Dermed vant Oslo-laget 4-2 i kamper.

Siden begge de gjenværende kvartfinaleseriene ble avgjort i kveld, kunne Stavanger etter kampen velge sin motstander.

- Sparta er bedre Pål Higson valgte Vålerenga som Oilers´ motstander.

Det betyr at lagene som har møttes i finalen de to foregående sesongene nå møtes i semifinalen.

Storhamar møter dermed Sparta i den andre semifinalen.

- Det er et vanskelig valg å gjøre uansett. Det er summen av mange småting som gjør at vi velger Vålerenga. Sparta har vært bedre enn Vålerenga hele sesongen og sett hvassere ut i kvartfinalen, sier Oilers-direktør Pål Higson til Dagbladet.

- Det er bare det sporslige som ligger til grunn. At det vil komme flere folk på kampene er en positiv konsekvens av valget. Det blir en kjempeintens semifinaleserie, fortsetter Higson.

Asker tok ledelsen Gjestene fra Asker startet klart best på Jordal. Før minuttet var spilt fikk de muligheten i overtall. Den klarte de ikke å ivareta.

Vertene fikk også flere sjanser med en mann mer på isen, men slurvete pass og en god Nicklas Dahlberg sørget for Asker holdt unna. Og med åtte minutter igjen kom første periodes eneste scoring.

Vålerenga-kaptein Erik Follestad Johansen slurvet bak eget mål. Det utnyttet Frisk Asker. Erik Castonguay tenkte fort og serverte Brett Sonne foran mål. Asker-vingen gjorde ingen feil og klinket pucken opp  i krysset.

Blodig alvor Den dårlige første perioden satte fart på Vålerenga som startet den neste perioden helt perfekt. Niklas Bröms gjorde alt riktig da han lurte back en Frisk-back på egen blålinje, satte fart framover og serverte Tobias Lindström på blank goal.

Vålerenga fortsatte å presse på utover perioden. Samtidig holdt Asker VIF-keeper Steffen Søberg i gang med sine farlige kontringer. Med sju minutter igjen av perioden var gjestene svært nære ved å ta ledelsen på nytt. Søberg reddet det første forsøket, mens Eric Castonguays forsøk på returen traff landslagsbacken Daniel Sørvik midt i ansiktet.

Sørvik falt umiddelbart om, før han gikk rett i garderoben for egen maskin. Pucken satte sine tydelig spor, og kampen måtte stoppes i flere minutter mens banemannskapet jobbet med å få Sørviks blod av isen.

 TOK LEDELSEN:  Frisk Asker-spillerne jubler etter Brett Sonnes ledermål på Jordal.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TOK LEDELSEN: Frisk Asker-spillerne jubler etter Brett Sonnes ledermål på Jordal. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Før andre periode var omme var Sørvik tilbake på banen med ny drakt og til stor jubel fra hjemmepublikummet.

- Tre sting. Ingen tenner. Jeg føler meg helt fin. Det er bare å kjøre på, sa Sørvik til TV 2 i pausen.

Minutter før hadde Oslo-gutten Andreas Stene overlistet Nicklas Dahlberg i Asker-buret.

Punkterte kampen Med tolv minutter igjen av tredje perioden sørget Vålerenga for at de var langt nærmere en plass i semifinalen. Utlendingrekka med Ihnacak, Fortier og Gamache holdt pucken i offensiv sone. Fortier fikk tid bak Askers mål og serverte en Gamache foran mål.

Frisk jaktet to mål for å redde sesongen, og skapte til tider et stort trykk mot Vålerenga-målet. Men Vålerenga forsvarte seg godt og disiplinert. I tillegg leverte Steffen Søberg en veldig god kamp helt bakerst. Med 1.54 igjen av kampen opphørte trykket da Connor Goggin dro på seg en tominutter i egen sone.

Frisk tok ut keeper og Vålerenga var nær en ny scoring ved Gamache, men skuddet havnet i tverrliggeren.

Sparta til semi I den andre kvartfinalen var det bortelaget som trakk det lengste strået. Sparta tok ledelsen i kvartfinaleserien lørdag, og borte mot Lørenskog avgjorde de hele i kveld. Gjestene fra Østfold vant hele 4-0 etter hat trick av Nathan Condon.

PS! Første semifinale spilles fredag.

 BLODIG OPPLEVELSE:  Daniel Sørvik fikk en puck midt i ansiktet og måtte forlate isen. VIF-backen kom tilbake og fullførte kampen etter å sydd tre sting. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLODIG OPPLEVELSE: Daniel Sørvik fikk en puck midt i ansiktet og måtte forlate isen. VIF-backen kom tilbake og fullførte kampen etter å sydd tre sting. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer