SKAPT DEBATT: Raheem Sterling har sagt nei til å skrive ny kontrakt med Liverpool. Foto: Scanpix
SKAPT DEBATT: Raheem Sterling har sagt nei til å skrive ny kontrakt med Liverpool. Foto: ScanpixVis mer

Sterling både advares og ertes av Premier League-kolleger

Bruker skrekkeksempler.

(Dagbladet): Raheem Sterling (20) både advares og latterliggjøres etter at han onsdag overrasket sin egen klubb ved å snakke om Liverpool-fremtiden i et intervju med BBC. Sterling fortalte den engelske statskanalen at han er smigret over interessen fra Manchester City og Arsenal.

Nå fraråder imidlertid lagkamerat Kolo Touré 20-åringen mot å dra til en større klubb enn Liverpool. Touré henviser til skrekkeksemplene Jack Rodwell og Scott Sinclair. Begge var tidligere store talenter, men endte opp som flopper i City.

- Både Rodwell og Sinclair gikk til en klubb hvor det var stor konkurranse og endte opp med å ikke få spille. Hvis Raheem forlater Liverpool, kan han ikke være sikker på spilletid han heller. Hvis han gjør en feil eller går to kamper uten å score mål, vil han være på benken. Det er ingen kjære mor i klubber som det, sier Touré.

Ertes av Stoke-spiller Sterling har det siste året sagt nei til flere kontrakstforslag fra Liverpool. Merseyside-klubben skal ha tilbudt ham 100 000 pund i uka, mens den hurtige kantspilleren skal kreve 120 000 pund for å forlenge avtalen som går ut etter 2016/2017-sesongen.

Dét har fått fans og eksperter til å beskylde ham for å være grådig, noe 20-åringen benekter.

Langfredag blir han også ertet av Premier League-kollega Jonathan Walters. Den hardtarbeidende Stoke-angriperen ironiserte i ettermiddag på Twitter over Sterlings lønnskrav. 

«Jeg er ikke fornøyd med dette (tilbudet om 100 000 pund). Jeg går inn. Jeg skal ha minst 120 000.», skrev Walters og la til en faksimile av en overskrift hvor det står at han har scoret flere mål enn Sterling denne sesongen.

Taus Wenger Sterling har på sin side sagt at han ikke vil diskutere en ny kontrakt før til sommeren. I mellomtiden er det i morgen klart for Premier League igjen etter sist helgs landslagsopphold. Da møtes blant andre Liverpool og Arsenal til toppoppgjør i London.

I den anledning fikk Arséne Wenger spørsmål om hans angivelige interesse for Sterling under gårsdagens pressekonferanse.

ADVARER STERLING: Kolo Touré mener Sterling bør bli i Liverpool. Her sammen med bror og Manchester City-spiller Yaya Touré. Foto: Jon Super/AP
ADVARER STERLING: Kolo Touré mener Sterling bør bli i Liverpool. Her sammen med bror og Manchester City-spiller Yaya Touré. Foto: Jon Super/AP Vis mer

- Dette er ikke mitt problem. Jeg vil ikke kommentere andre lags spillere, sier Arsenal-manageren i kjølvannet av BBC-intervjuet.

Liverpool-manager Brendan Rodgers, derimot, er ikke nådig i dommen over Sterlings uttalelser.

- Intervjuet var ikke godkjent av klubben. Han kommer til å lære. Vi gjør alle feil, spesielt når vi er unge. Han bør konsentrere seg om fotball. Om ambisjonens hans er å vinne trofeer, så er det samme målsetting som vi har her. Han har kontrakt med oss i mer enn to år til, og skal ikke noe annet sted i sommer, slo Rodgers fast på torsdagens pressekonferanse.

• Arsenal - Liverpool kan du følge i Dagbladets livestudio fra klokken 13.45 lørdag.