TILLIT SOM TIER: Raheem Sterling gjorde en god figur da England tapte mot Italia. 19-åringen er Englands stjerneskudd med en noe brokete bakgrunn. Foto: EPA / JEON HEON-KYUN / NTB SCANPIX
TILLIT SOM TIER: Raheem Sterling gjorde en god figur da England tapte mot Italia. 19-åringen er Englands stjerneskudd med en noe brokete bakgrunn. Foto: EPA / JEON HEON-KYUN / NTB SCANPIXVis mer

Sterling ble sendt på spesialskole med stø kurs mot fengsel

England-kometen var tidlig i trøbbel.

(Dagbladet): Raheem Sterling (19) er den fotrappe og lekne England-spilleren som har rappet nummer 10-rollen fra selveste Wayne Rooney

Veien til stjernetrøya for England og Liverpool var ikke veldig lang. Men den var smal og tettpakket med store humper.

Det var aller vanskeligst for Sterling da han var guttunge og sleit kraftig på skolen.

Temperament Læreren Chris Beschi underviste Sterling på spesialskole i Nord-London, etter at han ble overført fra vanlig grunnskole på grunn av atferdsvansker. 10-årige Raheem sleit med temperamentet.

Så alvorlig så læreren på problemene at han kom med en kraftig advarsel til guttungen.

- Hvis du fortsetter slik kommer du enten til å sitte i fengsel, eller spille for England når du er 17 år, sa Beschi til BBC da Sterling debuterte for Englands A-landslag mot Sverige - som nettopp 17-åring.

SJOKKERTE LAMPARD: Sterling fortalte på en pressekonferanse i går at han egentlig bare husker ett tidligere VM, det for fire år siden. Svaret skremte England-veteran Frank Lampard, som er 16 år eldre enn 19-åringen. Foto: AP Photo/Matt Dunham / NTB SCANPIX
SJOKKERTE LAMPARD: Sterling fortalte på en pressekonferanse i går at han egentlig bare husker ett tidligere VM, det for fire år siden. Svaret skremte England-veteran Frank Lampard, som er 16 år eldre enn 19-åringen. Foto: AP Photo/Matt Dunham / NTB SCANPIX Vis mer

Bechi trodde tydeligvis mest på det første, en rask tur bak murene før myndighetsalder.

For da Sterling ruslet ut på gresset England-trøye for første gang sjokkerte han sin gamle lærer.

- Jeg skrudde på TV-en og så han spille for Englands skolelag mot Spania. Jeg falt nesten av stolen. Jeg ropte på kona og barna og sa «Han har klart det. Det er jo han».

Sterling kom til Storbritannia fra Jamaica som 5-åring. Han bodde sammen med moren Nadine og tre søsken i et tøft nabolag i Brent i Nord-London.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Raheem Park Rangers» Fotballtalentet var synlig tidlig, og allerede som 10-åring fikk han prøve seg hos Queens Park Rangers. Der dominerte han så stort at klengenavnet straks ble «Raheem Park Rangers».

Da han var 15 gikk veien nordover, til Anfield og Liverpool, for fem millioner kroner, i konkurranse med med Manchester United, Manchester City og Arsenal.

TIER-RIVALER: Wayne Rooney (t.v) har mistet sin faste plass bak spissen til Raheem Sterling. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / NTB SCANPIX
TIER-RIVALER: Wayne Rooney (t.v) har mistet sin faste plass bak spissen til Raheem Sterling. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / NTB SCANPIX Vis mer

Og før han fylte 16 debuterte han i en vennskapskamp mot Borussia Mönchengladbach. Den offisielle debuten kom i mars 2012, som 17-åring. Seks måneder etter ventet A-landslaget.

Så langt høres karrieren hans ut som et klassisk fotballeventyr. Men igjen sleit han til tider privat. Han ble pappa til Melody Rose for to år siden, etter et kortvarig forhold til datterens mor.

Og to ganger i 2013 ble han anmeldt for overfall. Den første saken forsvant med et vitne, og i september ble han frikjent i retten for vold mot en ekskjæreste.

Episodene har ført til at bad boy-imaget fortsatt lever, på tross av gjennombruddet både for Liverpool og England denne sesongen.

- Folk har forstått meg feil, de tror jeg har mistet bakkekontakten og er ute og gjør mye galskap, sa Sterling i mars.

Lærer av feil - Jeg har gjort feil, men jeg er ung og lærer av erfaringene.

Dessuten hjelper mamma Nadine til. Ifølge Sterling ser hun på seg selv om en slags Jose Mourinho, en fotballkjenner.

- Hun er viktig for meg, noen ganger prøver hun å styre for mye. Jeg prøver å høre på henne, for hun har rett stort sett.

Også under VM har mor fra Jamaica meldt seg på SMS. Hun satte seg ned med telefonen lørdag, for å oppmuntre tenåringen. Seinere på natta herjet med italienere, som hengende spiss.

- Før kampen sa hun at jeg bare skulle slappe av og ikke legge press på meg selv, sier Sterling til The Guardian i dag.

Etter kampen kom en ny tekstmelding fra Nord-London, rett ved Wembley.

- Hun kan være tøff mot meg, altså. Hun ha sagt til meg før at jeg ikke putter ballen i nettet ofte nok.

Scoret fra alle vinkler Sterling vil ikke være med på at Rooney ble skviset ut på venstrekanten fordi han selv er bedre sentralt - som på Liverpool.

- Jeg tror ikke han ble flyttet på grunn av meg. Jeg tror bare manageren (Roy Hodgson) på det tidspunktet syntes det var best.Men jeg tror ikke laget er bygget rundt meg, nødvendigvis.

TATOVERING: Sterling har en rekke tatoveringer, blant annet en spiller med trøye nummer 10. Foto: AP /Wilfredo Lee / NTB SCANPIX
TATOVERING: Sterling har en rekke tatoveringer, blant annet en spiller med trøye nummer 10. Foto: AP /Wilfredo Lee / NTB SCANPIX Vis mer

Mot Uruguay onsdag kveld kan Sterling bytte roller med Rooney. Det hinter Hodgson om, skriver Telegraph.

På sitt beste spiller det ikke noen rolle hvor 19-åringen spiller, forteller QPR-treneren som kjørte inn Sterling på G16-laget selv om han var tre år yngre enn alle andre.

- Selv som 13-åring var det så veldig lett for Rahee, sier Steve Gallen til Telegraph.

- Han scoret mål fra alle mulige vinkler på banen og løp fra folk som om de ikke var der.

Mot Uruguay må England vinne etter Italia-tapet, og tidligere Liverpool-kjempe Dieter Hamann ser bare en England-spiller som kan avgjøre kamper helt alene.

- Raheem Sterling var spilleren som imponerte meg mest denne sesongen. Guttungen har verden for sine føtter, sier Hamann.

Tatovert 10-er Og kanskje fortjener Sterling å fortsette med 10-eren på ryggen. Han har tross alt tatovert inn en gutt med trøye 10 på armen. Gutten står foran Wembleys bue.

- Jeg vokste opp fem minutter unna stadion, jeg pleide å sykle rundt på parkeringen like ved. Jeg sa til meg selv, en dag vil jeg spille der.

I morgen spiller han på Arena Sao Paulo, i VM-sluttspillet. Det er hakket over drømmen om å få spille på den engelske nasjonalarenaen.

VENNER OG FIENDER: Luis Suarez (t.h) har feiret en rekke mål med Sterling for Liverpool. I morgen spiller de to på hvert sitt lag når England møter Uruguay. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB SCANPIX
VENNER OG FIENDER: Luis Suarez (t.h) har feiret en rekke mål med Sterling for Liverpool. I morgen spiller de to på hvert sitt lag når England møter Uruguay. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB SCANPIX Vis mer

- Dette er noe jeg alltid ønsket meg, å spille for England og blir best mulig som fotballspiller.