Sterling foreslår kraftig poengtrekk for rasisme

Raheem Sterling ber om at klubber straffes med trekk på ni poeng dersom supporterne deres kommer med rasistiske tilrop.

ØNSKER STRAFF: Raheem Sterling ønsker større straff til klubber om deres supportere utsetter noen for rasisme. Foto: NTB Scanpix
ØNSKER STRAFF: Raheem Sterling ønsker større straff til klubber om deres supportere utsetter noen for rasisme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En rekke rasismesaker har rammet fotballen denne sesongen. Manchester City-stjernen Sterling var en av flere engelske spillere som nylig ble utsatt for rasistiske ytringer under en landskamp mot Montenegro i mars.

Sterling er blant dem som har tatt til orde for strengere straffer for rasehets og mer handling fra organisasjoner, sponsorer og mediene.

- Da jeg vokste opp i London, visste jeg ikke hva rasehets var fordi jeg aldri opplevde det. Så det er sykt at jeg føler behovet for å kreve radikale endringer i sporten jeg elsker i 2019, skriver Sterling i et innlegg i The Times.

- Men jeg gjør det fordi rasismeproblemet i fotballen er så ille, stikker så dypt og er ikke i nærheten av å bli bedre.

Sterling ber om at straffer for rasehets bør starte med trekk på ni poeng og tre kamper bak lukkede dører istedenfor bøter, som han mener ikke fungerer avskrekkende nok.

- Det høres hardt ut, men hvilken fan vil risikere rasistisk oppførsel hvis det kan gjøre at laget hans rykket ned eller får ødelagt tittelkampen? spør 24-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer