BYTTER KLUBB: Raheem Sterling, her i aksjon for England mot Slovenia, har signert for Manchester City. Foto: Scanpix
BYTTER KLUBB: Raheem Sterling, her i aksjon for England mot Slovenia, har signert for Manchester City. Foto: ScanpixVis mer

Sterling klar for City

Får trøye nummer sju.

(Dagbladet): Raheem Sterling (20) er klar for Manchester City. Det bekrefter klubben på sin egen hjemmeside. Den tidligere Liverpool-spilleren skal i lyseblått aksle trøye nummer sju.

Ukelønna skal være på 200 000 pund, godt og vel 2,5 millioner norske kroner, noe som er dobbelt så mye som Liverpool tilbudte ham for å forlenge med klubben.

Sterling har skrevet under en femårskontrakt med Manchester City, og har med det satt punktum for overgangssagaen som har preget engelske medier det siste året, noe hans nye manager er glad for.

- Sterling er en av verdens beste angripere. Jeg ser fram til at han skal slutte seg til troppen vår i Australia seinere denne uka. Han er en ung spiller med fantastiske kvaliteter. Jeg er sikker på at Manchester City-fansen vil bli veldig opprømt over å se ham i aksjon for laget, sier Manuel Pellegrini i en pressemelding.

Rekordovergang Overgangssummen skal være på 49 millioner pund. Manchester City bekrefter også at Sterling er både klubbens og Englands dyreste spiller gjennom tidene.

TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad mener avtalen er gunstig for både Sterling, Liverpool og Manchester City.

- Jeg må si at det er en overgang som er god for alle parter. Samtidig er 49 millioner pund en veldig høy sum med tanke på det Sterling har vist, sier Wikestad til Dagbladet og fortsetter:

- At Sterling ville videre var forsåvidt naturlig med tanke på at han er en ung, ambisiøs spiller. For Citys del trenger de engelskmenn og spillere som kan gå rett inn på laget, og de anser tydeligvis Sterling for å være er en spiller i den kategorien. Men skal Sterling ha et håp om å spille en viktig rolle for City, må han ta ytterligere et steg fra forrige sesong.

- Overrasket Overgangen er samtidig av det kontroversielle slaget. Sterling nektet å forlenge kontrakten med Liverpool som gikk ut sommeren 2017 og gjorde seg også mislikt blant deler av Liverpool-fansen etter at han blant annet uttalte at Merseyside-klubben ikke matchet hans sportslige ambisjoner.

I kulissene har den omdiskuterte agenten Aidy Ward jobbet for å finne klienten sin en ny arbeidsgiver. Det har heller ikke skjedd uten dramatikk.

Det er også grunnen til at Wikestad stusser over at City nå har gått for Sterling.

- Med tanke på den disputten som har vært er jeg overrasket over at City tar denne sjansen. Hva hvis City ikke kvalifiserer seg til Champions League neste sesong - hva ønsker Ward og Sterling å gjøre da? Det er et ordtak som heter: «The way you get them, the way you loose them.».

- Jeg synes derfor det er merkelig at City klasker 49 miillioner pund på bordet, sier Wikestad.

- Hva betyr det for Liverpool at de mister sin beste spiller?

- Liverpool får godt betalt. Dette betyr ikke stort annet enn at de har råd til å kjøpe seg en ny spiss. De var avhengige av dette salget for å kunne forsterke seg i den posisjonen hvor de trengte det mest. Det har de ordna nå.

• Sterling blir stående med 129 kamper og 23 mål for Liverpool.