Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City vant toppoppgjøret mot Tottenham

Sterling og City slo tilbake etter marerittuka

Manchester City viste styrke etter de skuffende tapene mot Liverpool og Manchester United da de spilte en meget god bortekamp og slo Tottenham overbevisende 3-1.

FEIRET: Raheem Sterling jubler etter å ha satt inn Manchester Citys tredje i borteseieren over Tottenham. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix
FEIRET: Raheem Sterling jubler etter å ha satt inn Manchester Citys tredje i borteseieren over Tottenham. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix Vis mer
  • Tottenham - Manchester City 1-3 (1-3)

(Dagbladet): Med en målgivende pasning og en scoring overskygget Raheem Sterling landslagskompisene Alli og Kane hos Tottenham og ble den avgjørende faktoren da Manchester City slo tilbake etter det skuffende 5-1-tapet sammenlagt i Champions League-kvartfinalen mot Liverpool.

Engelskmannen er ikke kjent som den mest raffinerte avslutteren, men har vokst voldsomt under Guardiolas konsise ledelse. Sterling er nå oppe i 17 ligamål på 29 kamper denne sesongen, i tillegg til 12 målgivende pasninger.

Mot Tottenham viste Sterling hele sitt repertoar. Den rappe angriperen kom seg til målsjanse etter målsjanse og burde scoret langt flere enn det ene han endte med. Sterling herjet både som høyrekant og etter at han ble flyttet inn som midtspiss og viste hvor anvendelig han er i Guardiolas system.

Sterk City-start

Alt handlet om bortelaget i åpningen av kampen. Flott samspill av David Silva og Raheem Sterling gjorde at Leroy Sané stolpen etter tre minutter

Halvveis i omgangen fikk City lønn for overtaket. Spurs sto høyt og en lang ball fra Kompany i bakrom overrasket Spurs-forsvaret. Gabriel Jesus løp seg fri mellom stopperne og banket ballen i mål.

Bare to minutter etter pekte dommer Jon Moss på straffemerket og ga Sterling straffe etter en altfor sein takling av en utrusende Hugo Lloris. Forseelsen var klar, men taklingen skjedde en halvmeter utenfor 16-meteren og det skulle ikke vært dømt straffe, men frispark.

Fra straffemerket sendte Ilkay Gündogan ballen en vei og keeperen den andre og dermed hadde City et solid grep på kampen.

Heldig redusering

Tottenham vokste seg inn i kampen utover i omgangen, men slet med å få involvert Kane og komme seg til ordentlige sjanser.

Fem minutter før pause mottok så Kane ballen inne i feltet og med en lur berøring spilte han fri Eriksen på et godt løp inn mot femmeteren.

Eriksens lille tåskudd ble blokkert av Laporte, men rikosjerte tilbake i Eriksen og spratt over Ederson og inn i det åpne målet. Det vekket publikummet på Wembley skikkelig til liv.

Scoringen ga Tottenham en skikkelig vitamininnsprøytning og det var et helt annet hjemmelag som startet den andre omgangen. City klarte ikke å spille seg ut av Tottenhams høye press og det var hjemmelaget som skapte mulighetene.

Sterling avgjorde

I en intens og jevnspilt andre omgang var det to lag som tok stor risiko i oppbyggingen av egne angrep og etterlot seg svære rom som motstanderen kunne kontre i.

Noen enorme sjanser kom som følge av dette, særlig for serielederne fra Manchester City.

Først var det Gabriel Jesus, som på lignende vis som i første omgang kom alene med Lloris etter en langpasning, men denne gangen var venstrebeins-avslutningen elendig.

Så var det Raheem Sterlings tur. Først brant han en enorm mulighet etter å ha rundet Lloris, bare for å få skuddet blokkert fra blankt hold.

Deretter, på en corner, satt den for «the Citizens». Gabriel Jesus var fri på lengste stolpe og hans skjulte skudd tvang fram en god reaksjonsredning av Tottenham-kaptein Lloris. På returen var Sterling fremme og hamret ballen i nettaket fra halvannen meter.

«We're gonna win the league» sang City-fansen av full røst i sluttminuttene på Wembley. Om Manchester United skulle tape mot West Bromwich i morgen eller mot Bournemouth på onsdag er ligagullet i boks. Om det ikke skjer, vil Manchester City kunne feire ligatittelen med fansen om de slår Swansea hjemme på Etihad neste helg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling