Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sterling reddet uavgjort med soloraid

Spennende før returoppgjøret.

 FIKSET SCORING:  Raheem Sterling sørget for at det endte 1-1 med en fantastisk scoring mot Chelsea. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix.
FIKSET SCORING: Raheem Sterling sørget for at det endte 1-1 med en fantastisk scoring mot Chelsea. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix. Vis mer

Liverpool - Chelsea 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Det har vært noen heftige cupoppgjør mellom Liverpool og Chelsea det siste tiåret. Og selv om det «bare» er ligacupen det handlet om denne gangen, var det mye prestisje som sto på spill.

Det var tydelig hos begge lags managere som ikke sparte på noe krutt i lagoppstillingene.

Jose Mourinho og hans stjernegalleri fikk den beste starten på Anfield. Cesc Fabregas gjorde et utmerket forarbeid og fikk gitt ballen videre til Eden Hazard. Han ble på klønete vis løpt ned av Emre Can. Dommer Martin Atkinson pekte på straffemerket.

Hazard gikk selv fram og satte straffen iskaldt i mål. Liverpool var det førende laget resten av omgangen, men kom aldri nærmere enn et godt langskudd fra kaptein Steven Gerrard, som var tilbake i lagsoppstillingen.

Etter hvilen fortsatte det rødkledde vertskapet å holde tak i ballen. Ett kvarter ut i omgangen kom belønningen. Raheem Sterling fikk ballen foran Chelsea-forsvaret. Liverpool-angriperen satte fart og løp forbi det passive Chelsea-forsvaret før han plasserte ballen nede i det lengste hjørnet.

- Vi skal være fokuserte og gjøre vårt beste. Det var godt å komme på scoringslisten og hjelpe laget, sa Sterling i et intervju med Sky Sports.

Ti minutter senere var kaptein Steven Gerrard bare noen centimetre fra å gi hjemmelaget ledelsen. Spilleren som Chelsea-fansen har sunget navnet til hele sesongen, fikk både tid og rom. Avslutningen med venstrebeinet gikk via stolpen og ut.

Tre minuttere senere var kapteinen ferdigspilt for kvelden og ble erstattet med Adam Lallana, som var tilbake etter lite skadeopphold.

Bare en kanonredning av Courtois hindret innbytteren fra å bli matchvinner tolv minutter før full tid.

Liverpool jaktet seiersmålet de siste minuttene, men Chelsea-forsvaret hadde ingen store problemer med å stoppe det som kom.

- Dette viser at vo stadog blir bedre. Antall sjanser vi skapte var imponerende, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers etter oppgjøret.

PS! Returoppgjøret spilles på Stamford Bridge om en uke.