Sterling tidenes nest dyreste. Men må passe seg for rekordkjøp-fella

Få forsvarer det de kostet.

NEST DYREST: Den offensive midtbanespilleren Raheem Sterling er den nest dyreste spilleren kjøpt av en Premier League-klubb noensinne. Historien viser at rekordkjøpene ofte feiler. Foto: Reuters / Jason O'Brien
NEST DYREST: Den offensive midtbanespilleren Raheem Sterling er den nest dyreste spilleren kjøpt av en Premier League-klubb noensinne. Historien viser at rekordkjøpene ofte feiler. Foto: Reuters / Jason O'Brien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den offensive midtbanespilleren Raheem Sterling er den nest dyreste spilleren kjøpt av en Premier League-klubb noensinne. Historien viser at rekordkjøpene ofte feiler.

20-åringen ble omsider klar for Manchester City sist uke etter å ha presset gjennom en overgang fra Liverpool. City skal ha satt ny klubbrekord ved å betale rundt 42,5 millioner pund (540 millioner kroner) for Sterling, noe som gjør ham til tidenes tredje dyreste Premier League-spiller.

Man skulle kanskje tro at en høy pris som regel betyr at spilleren blir en suksess. Men en oversikt avisen The Guardian har lag viser at spillerne ofte er langt unna å forsvare det de kostet. De har sett på hvem som er den dyreste spilleren de 20 Premier League-klubbene har hentet, og hvordan det har er med dem.

Den dyreste Premier League-spiller noensinne er Angel Di Maria. Argentineren kostet Manchester United hele 59,7 mill. pund (760 millioner kroner) sist sommer. Til tross for en god start var han langt fra å forsvare prisen i sin første sesong i engelsk fotball, og nå ryktes han å være på vei vekk.

Har slitt Blant dem som har vært langt unna å lykkes er Fernando Torres, som kostet Chelsea hele 50 millioner pund i januar 2011. Liverpool hentet Andy Carroll som erstatter, men den høyvokste angriperen klarte aldri å forsvare prislappen på 35 millioner. Han ble solgt videre til West Ham, men skader har ødelagt hans to første sesonger i klubben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer