Sterling ut mot Juventus-stjerna: - Kan bare le

Fotballverden raser mot Leonardo Bonucci.

STØTTE: Raheem Sterling har selv opplevd rasisme og gir sin støtte til Moise Kean. Samtidig er han kritisk til Leonardo Bonuccis uttalelser. Foto: Reuters/Paul Childs
STØTTE: Raheem Sterling har selv opplevd rasisme og gir sin støtte til Moise Kean. Samtidig er han kritisk til Leonardo Bonuccis uttalelser. Foto: Reuters/Paul Childs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Serieleder Juventus vant 2-0, men det var hendelsene underveis og kommentarene i etterkant av kampen som stjal oppmerksomheten.

Klubbens 19 år gamle stortalent, Moise Kean, feiret 2-0-scoringen foran hjemmefansen og mottok rasistiske tilrop i retur. Cagliaris supportere gjorde blant annet apelyder mot den mørkhudede angrepsspilleren.

Etter kampen kom Juventus' kaptein, Leonardo Bonucci, med kommentarer som har satt sinnene i kok.

- Kean vet at når han scorer et mål så må han fokusere på å feire sammen med lagkameratene. Han vet at han også kunne handlet på en annen måte. Det var rasistiske tilrop, Blaise (Matuidi, Juventus-spiller, journ.anm.), hørte det og ble sint. Jeg mener skylden er 50-50, fordi Moise skulle ikke ha gjort det og fansen skulle ikke ha reagert på den måten , uttalte han blant annet.

KRITISERES: Leonardo Bonucci er i hardt vær. Fabio Murru/ANSA
KRITISERES: Leonardo Bonucci er i hardt vær. Fabio Murru/ANSA Vis mer

- Finnes ingen unnskyldning

Blant dem som har reagert på Bonuccis uttalelser, er England og Manchester Citys lynkant, Raheem Sterling.

I landslagspausen mottok han, Danny Rose og Callum Hudson-Odoi rasistiske tilrop under en bortekamp mot Montenegro, og Sterling har sånn sett nylig opplevd rasisme nært på kroppen.

- Alt man kan gjøre er å le, skriver England-stjerna i en melding rettet til Bonucci på Instagram og Twitter.

Keans agent, Mino Raiola, raser også etter Bonuccis kommentarer.

- Ingen bør rettferdiggjøre rasisme på den måten. Rasisme er det samme som ignoranse. Det finnes ingen unnskyldning for det. Forbund, klubber og spillere bør sette én grense. Et land som Italia burde være ledende innenfor dette som følge av hvor mange italienere som bor utenlands. Du kan ikke være både menneske og rasist, sier han til BBC.

14 timer etter at han kom med uttalelsene, har Bonucci kommet med en slags unnskyldning på sosiale medier.

- Nei til rasisme, skriver han blant annet.

BRÅK: Moise Kean blir dratt bort fra bortefansen. Foto: Fabio Murru/ANSA
BRÅK: Moise Kean blir dratt bort fra bortefansen. Foto: Fabio Murru/ANSA Vis mer

Pogbas støtte

Der Keans egen kaptein viste litt støtte etter episoden i Cagliari, tok motstanderens kaptein grep mens Juventus-spilleren ble hetset.

Luca Cepitelli, løp til for å beskytte tenåringen. Han ba også publikum om å stoppe, og det ble også annonsert over høyttaleranlegget på stadion at kampen ville avbrytes dersom ikke Cagliari-fansen ga seg.

I etterkant har også flere andre fotballspillere gitt sin støtte til unggutten.

- Jeg støtter alle kamper mot rasisme - vi er alle likeverdige, skriver Manchester Uniteds Paul Pogba på Instagram.

- Hvilken sjanse har du når din egen lagkamerat ikke støtter deg, og faktisk gir deg skylden for det som har skjedd, skriver Derby-spiller, Curtis Davies.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer