Poengdeling mellom Burnley og Manchester City

Sterlings megamiss påførte City årets fjerde poengtap

Jóhann Berg Gudmundsson med sein utlikning.

KJEMPEBOM: Raheem Sterling får neppe sove godt i natt. Han bommet grovt fra tre meter, og ikke lenge etterpå utliknet Burnley. AFP PHOTO / Oli SCARFF
KJEMPEBOM: Raheem Sterling får neppe sove godt i natt. Han bommet grovt fra tre meter, og ikke lenge etterpå utliknet Burnley. AFP PHOTO / Oli SCARFFVis mer
  • Burnley - Manchester City 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Manchester City har vært utilnærmelige denne sesongen, og de underligste ting skal skje om ikke ligagullet blir deres i mai.

Selv om de nok vinner til slutt uansett, har det vært tegn til en liten formdupp den siste tiden. Tre av totalt fire poengtap i Premier League denne sesongen har kommet de seks siste kampene, og flere lag virker å ha funnet måter å temme ustoppelige City.

Mot Burnley tok gjestene ledelsen på vakkert vis, men en sein scoring av islandske Jóhann Berg Gudmundsson sørget for poengdeling på Turf Moor.

Gode defensivt

Burnley kan vise til en solid defensiv statistikk denne sesongen, og det er kun Manchester-klubbene, Chelsea og Tottenham som har sluppet inn færre mål.

Sean Dyches menn ligger på 7. plass i Premier League, noe som må kunne sies å være svært sterkt for et lag på deres størrelse.

Mot City prøvde de desperat å tette igjen bakover. Burnley klarte tidvis å hindre City fra å bryte gjennom med deres karakteristiske småspill, men de kommende mestrene har mange strenger å spille på.

Vakker scoring

Både Benjamin Mendy og Danilo ble hentet inn før sesongen, men det var franskmannen som var tiltenkt startplassen i førsteelleveren.

Mendy ble imidlertid skadet tidlig i sesongen, brasilianeren har derfor fått flere sjanser. At han skulle være en trussel fra distanse var det kanskje ikke så mange som forventet.

Burnley lå dypt inne i egen 16-meter for å hindre gjennomspill, men da øynet Danilo sjansen. Ikke støtet opp i venstrebacken og med et lekkert bananskudd fant han det lengste hjørnet bak en fullt utstrakt Nick Pope.

Gigantsjanser

Hjemmelaget var imidlertid ikke helt ufarlige, og maktet å true Citys bakre rekker.

Nærmest kom Aaron Lennon, som ikke hadde scoret i Premier League på to år.

Engelskmannen banket til så hardt han bare kunne, men Ederson fikk en hånd på ballen, som gikk via tverrligger og ut.

Etter det ble det enda større trykk på Turf Moor, og kampen svinget fram og tilbake. Like etter fikk Raheem Sterling alle sjansers mor, men på utrolig vis klarte han å sette ballen utenfor.

Kyle Walker fant lagkameraten med et hardt og presist innlegg langs bakken, men fra rundt tre meter på åpent mål satte han ballen langt utenfor. Sterling kastet seg ned på bakken i fortvilelse.

Etter kampen fikk han støtte fra kaptein Vincent Kompany.

– Det gikk ikke helt veien for ham i dag, men Sterling har vært i kjempeform for oss denne sesongen, sa belgieren.

Utlikning

Til slutt kostet Citys sjansesløseri dem seieren.

Burnley kom mer og mer med inn i kampen mot slutten av andre omgang, og til slutt fikk også de uttelling.

En nydelig crosser fra Matthew Lowton gikk over Citys forsvar og nådde fram til Jóhann Berg Gudmundsson. Islendingen bredsidet ballen konstant i mål på halvvolley, og Turf Moor eksploderte i jubel.