Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fra Östersund til Swansea

Östersund-treneren klar for Swansea

Östersunds engelske suksesstrener Graham Potter har fått den ledige managerjobben i Swansea. Oppgaven blir å lede waliserne tilbake til Premier League.

SUKSESSTRENER: Graham Potter imponerte stort med Östersund i Europaligaen i vår. Foto: NTB/Scanpix
SUKSESSTRENER: Graham Potter imponerte stort med Östersund i Europaligaen i vår. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Swansea bekreftet mandag at klubben er blitt enig med Östersund om å kjøpe fri Potter fra kontrakten han har med svenskene. 43-åringen tar også med seg sin assistent Billy Reid og speider Kyle Macaulay til Wales.

- Klubben vil ønske alle tre lykke til. Jeg har kjent til hvordan Swansea jobber i mer enn ti år, og jeg føler dette er et prosjekt skapt for Graham. Jeg forstår at han vil ta denne utfordringen, sier Östersund-sjef Daniel Kindberg.

Eventyrlig suksess

Potter har vært trener i Östersund siden 2011. Engelskmannen tok klubben opp fra fjerde nivå til Allsvenskan, og i 2017 vant ÖFK den svenske fotballcupen. Det ga laget en mulighet i europaligakvalifiseringen. Der imponerte Potters lag voldsomt og sikret en plass i gruppespillet.

Östersunds europaeventyr fortsatte gjennom høsten. I vinter ble det stopp mot Arsenal i 16-delsfinalen etter hederlig 2-4-tap sammenlagt over to kamper.

Swansea rykket i vår ned etter sju sesonger i Premier League. Waliserne har ambisjoner om å ta seg kjapt tilbake til eliten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media