Langrenn:

Östersund vil knipe verdenscupfinalen foran nesa på Trondheim

Tøff konkurranse.

KAMP OM VCUPAVSLUTNINGEN: Martin Johnsrud Sundby og de andre langrennsløperne vet fortsatt ikke hvor verdenscupfinalen går av stabelen. Her fra Sotsji-OL med Maxim Vylegsjanin. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KAMP OM VCUPAVSLUTNINGEN: Martin Johnsrud Sundby og de andre langrennsløperne vet fortsatt ikke hvor verdenscupfinalen går av stabelen. Her fra Sotsji-OL med Maxim Vylegsjanin. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trondheim har meldt sin interesse for å erstatte russiske Tjumen som arrangør for verdenscupfinalen i langrenn. Nå kaster også Östersund seg inn i kampen.

Tjumen er fratatt rennene som følge av avsløringene i de mye omtalte McLaren-rapportene. Det internasjonale skiforbundet (FIS) jobber fortsatt med å finne en ny arrangør.

Trondheim, Falun, Kuusamo og canadiske Quebec har alle varslet at de kan tenke seg å overta ansvaret for rennene. Torsdag kom Östersund på banen, samtidig som Falun trakk sitt kandidatur.

- Det er bra om Östersund får muligheten. Da sprer man langrennssporten på flere steder i Sverige, sier den svenske langrennssjefen Johan Sares til SVT Nyheter Dalarna.

I Falun er det økonomi som ligger bak beslutningen om å trekke seg.

- Den økonomiske risikoen er for stor, og vi har vårt fulle hyre med sørge for at verdenscupkonkurransene i månedsskiftet blir så bra som mulig. Det er vanskelig å finne sponsorer, og kommunen har vært tvilende, sier Falun-sjef Jimmy Birklin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer