UTE FOR LIVET: Steve Mullings (høyre), her sammen med landsmennene Usain Bolt, Asafa Powell og Michael Frater under VM i Berlini 2009, er utestengt på livstid etter sin andre dopingdom.Foto: SCANPIX/AP/Matt Dunham
UTE FOR LIVET: Steve Mullings (høyre), her sammen med landsmennene Usain Bolt, Asafa Powell og Michael Frater under VM i Berlini 2009, er utestengt på livstid etter sin andre dopingdom.Foto: SCANPIX/AP/Matt DunhamVis mer

Steve Mullings utestengt på livstid

Jamaicaneren dopingtatt for annen gang.

Steve Mullings er utestengt fra konkurranser på livstid etter at den jamaicanske sprinteren ble dopingtatt for annen gang.

Mullings avla positiv dopingprøve etter det jamaicanske mesterskapet i juni, der han løp inn til tredjeplass. Han ble avslørt for bruk av et vanndrivende middel. I 2004 ble han utestengt i to år etter at han hadde for høye verdier av testosteron.

Disiplinærutvalget i Jamaicas antidopingbyrå valgte derfor mandag å utestenge 28-åringen fra friidretten på livstid.

- Vi i utvalget mener det må sendes en klar melding til alle utøvere i Jamaica og andre steder om at misbruk av forbudte stoffer ikke aksepteres i idretten, sa leder Lennox Gayle til nyhetsbyrået Reuters.

Det er ventet at Mullings, som ikke møtte i høringen med disiplinærutvalget, vil anke straffen til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Mullings var med på å vinne VM-gull på 4 x 100 meter med Jamaica i Berlin for to år siden.

(NTB)