SLUTT: Liverpool-legenden Steven Gerrard legger opp. Foto: NTB Scanpix
SLUTT: Liverpool-legenden Steven Gerrard legger opp. Foto: NTB ScanpixVis mer

Steven Gerrard (36) legger opp

Bekrefter selv i pressemelding.

(Dagbladet): Steven Gerrard (36) legger opp som fotballspiller. Det bekrefter han selv i en pressemelding gjengitt i britisk presse.

- Jeg kan bekrefte at jeg legger opp som profesjonell fotballspiller. Som tenåring ble barndomsdrømmen min oppfylt da jeg dro på meg den berømte røde drakta til Liverpool. Da jeg debuterte mot Blackburn i november 1998, kunne jeg aldri forestilt meg det som skulle skje de neste 18 åra. Jeg føler meg heldig og jeg har opplevd så mange høydepunkter. Jeg er stolt over å ha spilt over 700 kamper for Liverpool, mange som kaptein, sier Gerrard.

Steven Gerrard avsluttet nylig karrieren i USA og Los Angeles Galaxy. 36-åringen kom til Galaxy i fjor sommer etter å ha spilt for Liverpool i ei årrekke.

TRIUMF: Steven Gerrard løfter Champions League-trofeet i 2005. Foto: NTB Scanpix
TRIUMF: Steven Gerrard løfter Champions League-trofeet i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg føler meg priviligert over å ha spilt 114 landskamper for England og vært kaptein for landet. Jeg vil alltid se tilbake på det med stolthet. Jeg er heldig som har hatt den karrieren jeg har hatt og det hadde ikke vært mulig uten all støtten, sier Gerrard.

Han retter en spesiell takk til klubben i sitt hjerte.

- Først, takk til alle i Liverpool Football Club. Jeg er stolt over å ha spilt der i så mange år og opplevd så mye i klubben. Jeg har spilt med fantastiske spiller eog under fantastiske managere. Samtidig vil jeg takke alle i støtteapparatet. En spesiell takk til Steve Heighway, Dave Shannon og Hugh McAuley, som trodde på meg da jeg kom til Liverpool og hjalp meg å oppfylle drømmen. Takk til fansen til Liverpool, England og LA Galaxy for utrolig støtte. Deres støtte og lojalitet har betydd alt, sier Gerrard.

LANDSLAGSHELT: Steven Gerrard feirer scoring. Foto: NTB Scanpix
LANDSLAGSHELT: Steven Gerrard feirer scoring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Liverpool-legenden ble koblet til managerjobben i MK Dons, men dette ble ikke noe av, meldte BBC. Gerrard er også blitt nevnt i et mulig støtteapparat hos Brendan Rodgers i Celtic samt i en trenerrolle for Liverpool.

36-åringen sa forrige uke at han hadde tilbud både på og utenfor banen.

- Jeg ser lyst på framtida og har mye å tilby fotballen. Nå skal jeg bruke tid og se på mulighetene før jeg forteller noe om hvordan karrieren blir videre, sier Gerrard.

Gerrard spilte 114 landskamper for England. Kun Peter Shilton, Wayne Rooney og David Beckham har flere. Midtbanespilleren var med i seks internasjonale mesterskap og scoret 21 landslagsmål.

Fakta:

Navn: Steven George Gerrard

Alder: 36 (30. mai 1980)

Nasjonalitet: Engelsk

A-landskamper/mål: 114/21

Utvalgte meritter (titler): Mesterligaen (2005), UEFA-cupen (2001), FA-cupen (2006, 2001), ligacupen (2012, 2003, 2001).

Aktuelt: Kunngjorde torsdag at han legger opp som fotballspiller.

KLUBBLEGENDE: Liverpools Steven Gerrard. Foto: NTB Scanpix
KLUBBLEGENDE: Liverpools Steven Gerrard. Foto: NTB Scanpix Vis mer