Steven Gerrard gir seg som landslagsspiller

Etter 14 år.

SISTE KAMP: Oppgjøret mot Costa Rica i VM ble Steven Gerrards siste kamp for England. Her sammen med Phil Jones og Wayne Rooney. Foto: REUTERS/Murad Sezer/NTB Scanpix
SISTE KAMP: Oppgjøret mot Costa Rica i VM ble Steven Gerrards siste kamp for England. Her sammen med Phil Jones og Wayne Rooney. Foto: REUTERS/Murad Sezer/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Liverpool-spiller Steven Gerrard legger opp som landslagsspiller for England. 

Det bekrefter han på nettsidene til Det engelske fotballforbundet (FA).

- For å være sikker på at jeg kan fortsette å spille på et høyt nivå og gi alt for Liverpool, tror jeg dette er den riktige avgjørelsen. Å ha Champions League-fotball tilbake på Anfield er også en viktig faktor i avgjørelsen, sier han til thefa.com

- En trist dag Gerrard fikk 114 landskamper på sine 14 år som landslagsspiller for «Three Lions».

Bare Peter Shilton (125) og David Beckham (115) har flere kamper for det engelske landslaget. 

- Jeg har satt pris på hvert eneste minutt jeg har representert landet mitt. Det er en trist dag for meg, siden jeg nå veit at jeg aldri kommer til å ta på meg England-skjorta igjen, sier Gerrard. 

- Avgjørelsen har vært svært vanskelig, én av de tøffeste jeg har tatt i hele min karriere. Jeg har tenkt knallhardt på dette siden vi kom tilbake fra Brasil, og snakket med familie, venner og mine nærmeste før jeg bestemte meg. 

Skuffet Hodgson Gerrard fikk med seg tre VM: Tyskland i 2006, og deretter som kaptein i Sør-Afrika i 2010 og i Brasil tidligere i sommer. Gerrard scoret tre mål på 12 VM-kamper. 

I tillegg til å takke England-fansen for støtten og Roy Hogdson for fine år, er det én person 34-åringen trekker spesielt fram. 

- Viktigst av alt, Brendan Rodgers har vært en fantastisk støtte, og jeg må naturligvis passe på kroppen min så godt som mulig for å sikre at jeg kan gi alt når jeg entrer banen. 

Nevnte Hodgson er lei seg for å miste sin kaptein, men skjønner samtidig hvorfor.

- Selv om jeg er skuffet over avgjørelsen, har jeg full forståelse for Stevens situasjon. Jeg kan ikke klage, med tanke på den fantastiske innsatsen han har lagt ned for landet sitt, sier landslagstrener Roy Hodgson. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer