LØFTET LIVERPOOL: Steven Gerrard kom inn en drøy halvtime før slutt, og var akkurat så sprudlende som fansen og Kenny Dalglish hadde håpet. Her setter han inn 3-1 fra skrå vinkel. Foto: (AP Photo/Tim Hales)
LØFTET LIVERPOOL: Steven Gerrard kom inn en drøy halvtime før slutt, og var akkurat så sprudlende som fansen og Kenny Dalglish hadde håpet. Her setter han inn 3-1 fra skrå vinkel. Foto: (AP Photo/Tim Hales)Vis mer

Steven Gerrard satte fyr på Liverpool

Mektig innhopp da Newcastle fikk bank.

Liverpool - Newcastle 3-1

(Dagbladet): Craig Bellamy snudde kampen for Liverpool, men innbytter Steven Gerrard ble kveldens mann på Anfield.

2011 har vært et vondt år for Liverpool-kapteinen, som langt på vei blitt ødelagt av skader, og at de røde har savnet en Gerrard i form ble enkelt å se da han erstattet Charlie Adam en drøy halvtime før slutt.

Med en av sine første berøringer på ballen åpnet han hele Newcastle-forsvaret på vidt gap, og bare et elendig mottak av Andy Carroll hindret Gerrard-målgivende på stillingen 1-1.

Like etter skrudde Bellamy inn 2-1 på frispark fra drøye 20 meter. Men Gerrard-showet hadde såvidt startet:

Er det én ting Andy Carroll nok har savnet i Liverpool, er det at lagkameratene spiller på styrken hans, som krever innlegg foran mål.

Med Gerrard på banen kom den ene innsvingeren etter den andre, nesten alle av den presise sorten, og den ene gangen headet Carroll ballen knallhardt i tverrliggeren.

For øvrig Liverpools 18 stolpetreff denne sesongen - flest i Premier League.

Perfekt innhopp
Etter 78 minutter kronet Gerrard et strålende innhopp med å score selv. Jordan Henderson mottok ballen på 20 meter, Steven Gerrard kom i lange klyv forbi ham, og Henderson dyttet ballen videre i akkurat rette øyeblikk.

Gerrard ble presset ned mot dødlinja etter et par halvdårlige berøringer, men likevel greide han å lure ballen forbi Tim Krul ved første stolpe. Da runget Gerrard-sangen over Anfield som i velmaktsdagene - nå er spørsmålet om Gerrard greier å holde seg skadefri og gjenta prestasjonen fra i kveld så ofte som mulig.

TOMÅLSSCORER: Kanskje blir ikke savnet av Luis Suarez så stort, så lenge Craig Bellamy viser seg skarpere foran mål enn noen av de andre spissene i stallen. Foto:   AFP PHOTO/ PAUL ELLIS
TOMÅLSSCORER: Kanskje blir ikke savnet av Luis Suarez så stort, så lenge Craig Bellamy viser seg skarpere foran mål enn noen av de andre spissene i stallen. Foto: AFP PHOTO/ PAUL ELLIS Vis mer

I så fall har Liverpool fått en helt ny spiller, som midtbanen sårt trenger.

- Det har ikke vært mange oppturer for meg. Det har vært et skuffende år, men det er bak meg nå. Jeg er skadefri, og ser fram til resten av sesongen, sier Gerrard til Sky Sports.

Kalddusj
Liverpool har vært det mest skuddvillige laget i Premier League denne høsten, men sørgelig ineffektivitet foran mål har kostet de helrøde dyrt.

Særlig hjemme på Anfield har det vært grunn til å rive seg i håret: Før kampen mot Newcastle hadde seks av ni kamper endt uavgjort.

Det begynte stusselig denne gangen også.

Etter 20 ganske tamme åpningsminutter, der ingen av lagene skapte noe særlig, scoret Newcastle ut av ingenting.

Glen Johnson klarerte rett i fleisen på Haris Vuckic, som tok seg til munnen og løp mot sidelinja mens lagkameratene snappet opp ballen. Jonas Gutierrez slo ut til Ryan Taylor, som svingte ballen presist inn i feltet.

Yohan Cabaye touchet ballen minimalt, men ballen endret ikke retning før den traff Daniel Agger i øvre del av armen. Pepe Reina hadde allerede kastet seg ned i venstre hjørne for å fange ballen, og var hjelpeløs tilskuer til at ballen gikk inn i motsatt hjørne.

Kalddusjen var tilsynelatende det Liverpool trengte for å våkne, for nesten umiddelbart trykket de gjestene helt inn i egen 16-meter.

Utlikningen kom etter bare fem minutter, fra mannen som kan gjøre savnet etter Luis Suarez mindre utover våren om utestengelsen på åtte kamper skulle bli stående.

TAKKET DALGLISH: Manager Kenny Dalglish virket ikke direkte misfornøyd med Steven Gerrards innhopp. Foto:  (AP Photo/Tim Hales)
TAKKET DALGLISH: Manager Kenny Dalglish virket ikke direkte misfornøyd med Steven Gerrards innhopp. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer

Charlie Adam dro seg ned til dødlinja og klinket ballen hardt inn foran mål med høyrebeinet. Cheick Tiote klarerte rett ut i farlig område, og Craig Bellamy satte ballen forbi veggen av Newcastle-spillere som hadde posisjonert seg på streken.

Liverpool presset på for et ledermål før pause, men kom ikke nærmere enn da Martin Skrtel stusset ballen like utenfor etter corner - og Charlie Adam var noen centimetere unna å styre den i mål.

Håpløst av Simpson
2. omgang åpnet tamt, men Yohan Cabaye burde vært utvist etter en stygg stempling av Jay Spearing. Dommer Lee Probert sto noen få meter unna situasjonen, men snudde seg akkurat idet knottene raspet opp leggen til Liverpool-terrieren.

Først da Gerrard kom inn ble det fart i sakene, men frisparket som ga 2-1 skal Bellamy ha æren for. Samtidig som Newcastle-back Danny Simpson gjorde en skrekkelig forsvarsjobb:

Plutselig rygget han inn i egen femmeter, og blokkerte utsikten for egen keeper. Da ballen stakk han i tillegg hodet fram, og kanskje var det den lille retningsforandringen som gjorde at Krul ikke reddet.

Demba Ba hadde en enorm mulighet til å utlikne til 2-2 like etter. Med en elegant chip lurte han Pepe Reina, men heroisk forsvarsspill av Skrtel hindret baklengs.

I stedet kunne Gerrard fjerne all tvil om hvor poengene skulle havne. Nå er Liverpool på femteplass, med like mange poeng som Chelsea, men med én kamp mer spilt.

SKUFFENDE ÅR: - Men det er glemt nå, sier Steven Gerrard. Foto: AFP PHOTO/ PAUL ELLIS
SKUFFENDE ÅR: - Men det er glemt nå, sier Steven Gerrard. Foto: AFP PHOTO/ PAUL ELLIS Vis mer