Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stevenage sjokkerte Newcastle

Stevenage (NTB-Reuters): Newcastle-tilhengerne rev seg i håret og noterte et av klubbens flaueste resultater noensinne da det bare ble 1-1 i søndagens 4. rundekamp i FA-cupen mot halvprofesjonelle Stevenage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt så normalt ut da Englands landslagskaptein Alan Shearer, i sin første kamp fra start etter langvarig skadeavbrekk, headet Newcastle i ledelsen allerede etter tre minutter.

Men ikke-liga-laget hang overraskende bra med etter at gjestene hadde tatt ledelsen, og da italieneren Juliano Grazioli ordnet fortjent utligning fire minutter før pause var det ville tilstander på tribunen.

Enda villere var hjemmefansen da stillingen var uforandret ved full tid, og en av Englands rikeste klubber måtte innse at det blir omkamp om kvartfinaleplassen i den gjeveste cupen. Stevenage-bragden er utvilsomt en av de største i den nyere FA-cuphistorien.

Stolt

- Jeg mener vi var uheldige som ikke vant, men både spillerne og hele byen er svært stolte av resultatet. Dette var nemlig ikke noe lureri. Jeg er glad Alan Shearer spilte slik at ingen kan komme med dårlige unnskyldninger etterpå, sa en tydelig rørt Stevenage-manager Paul Fairclough etter bragden.

Om ti dager møtes lagene igjen på St. James' Park i Newcastle om retten til å møte Tranmere i kvartfinalen.

Da lagene ble trukket sammen, prøvde Newcastle å få kampen flyttet til sin hjemmebane St. James' Park med påstander om at sikkerheten på Broadhall Way ikke var god nok. Mange reagerte på det, og ekstra mange heiet på rundens «underdog» søndag.

Tvilsomt

Med sju tidligere eller nåværende engelske landslagsspillere på laget, i tillegg til nordirske Keith Gillespie og den italienske U21-spilleren Alessandro Pistone, var det ventet at Newcastle ville sette en brå og dramatisk slutt for Stevenages cupeventyr. Men etter Shearers åpningsmål, slo hjemmelaget tilbake. Grazioli hadde en utlikning inne allerede etter 32 minutter, men målet ble tvilsomt annullert for offside.

Fire minutter før pause var det ingen tvil. Grazioli nikket inn et hjørnespark, og lagene var like langt. Stevenage var virkelig i støtet før pause, men mistet grepet i andre omgang. Hjemmelaget hadde et par gode måltilbud, men avslutningene var i ikke-liga-klassen. Alan Shearer sendte i vei to gode skudd i andre omgang, men skuddfoten var ikke riktig innstilt.

Stevenage imponerte alle unntatt bookmakerne, som skrev oddsen på Stevenage-triumf i FA-cupen til 2000 søndag kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!