Stevner UEFA for EU

Frimaet som planlegger den omstridte superligaen, har stevnet Uefa for EU-kommisjonen.

Det internasjonale firmaet Media Partners International (MPI) har fristet Europas toppklubber med inntekter i 100-millionersklassen hvis de blir med i den såkalte superligaen. Den skal etter planen bestå av 36 lag.

Uefa mener denne ligaen truer fotballen i Europa, og flere nasjonale forbund (blant annet i Spania og England) har truet med å stenge Superliga-lag ute fra den hjemlige seriene. Fifa har dessuten gitt klar beskjed om at spillere i den private ligaen vil bli utestengt fra fotball-VM.

Det er disse hindringene Italia-baserte MPI ikke liker. I går klaget firmaet til EU-kommisjonen og ba om at Uefa må tvinges til å akseptere superligaen, og dermed godkjenne MPIs forslag til en total omorganisering av den europeiske fotballen.

- Dette tar vi med knusende ro. Vi satser på at vår nye Mesterliga er motiverende nok for de europeiske storklubbene, sier Uefas visepresident, Per Ravn Omdal.

I tillegg til superligaen planlegger MPI å arrangere en såkalt Pro Cup med 96 klubber fra 51 land. MÅI øsnker at disse to turneringene skal erstatte dagens Uefa-turneringer.