Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stian: - Tøffe og tunge dager

SYDNEY (Dagbladet.no): Stian Grimseths B-prøve blir ikke klar før kl. 12 i morgen norsk tid. - Disse dagene har vært tøffe og tunge for meg, sier Grimseth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en pressemelding fra Olympiatoppen startet ikke hormonlaboratoriet på Akers Sykehus i Oslo arbeidet med Grimseths B-prøve før kl. 12.00 i dag.

Det tar omlag 24 timer før prøven er klar. Dermed blir ventida for Grimseth enda lenger enn ventet.

- Disse dagene har vært svært tøffe og tunge for meg. Men jeg har fått utrolig mye varme og støtte både hjemmefra og her i den norske OL-leiren. Det skal bli godt å få gjennomført et møte med media så snart resultatene fra B-testen foreligger, sier Stian Grimseth via sin pressetalsmann i Australia.

Det var i går natt norsk tid at det ble kjent at Grimseths dopingtest fra 2. september var positiv. Vektløfteren hadde for høye verdier av Nandrolon i A-testen.

Grimseth sjøl sier at det må skyldes kosttilskuddet Ribose, som han hadde kjøpt på Lanzarote. Ifølge Toppidrettssenteret i Oslo burde ikke preparatet inneholde Nandrolon.

Når B-testen er klar må resultatene sendes det internasjonale vekløfterforbundet (IWF). Deretter holdes det en pressekonferanse i Sydney.

  • Dagbladet.no kommer tilbake med resultatene av B-testen straks de offentliggjøres.