Stian: - Tøffe og tunge dager

SYDNEY (Dagbladet.no): Stian Grimseths B-prøve blir ikke klar før kl. 12 i morgen norsk tid. - Disse dagene har vært tøffe og tunge for meg, sier Grimseth.

Ifølge en pressemelding fra Olympiatoppen startet ikke hormonlaboratoriet på Akers Sykehus i Oslo arbeidet med Grimseths B-prøve før kl. 12.00 i dag.

Det tar omlag 24 timer før prøven er klar. Dermed blir ventida for Grimseth enda lenger enn ventet.

- Disse dagene har vært svært tøffe og tunge for meg. Men jeg har fått utrolig mye varme og støtte både hjemmefra og her i den norske OL-leiren. Det skal bli godt å få gjennomført et møte med media så snart resultatene fra B-testen foreligger, sier Stian Grimseth via sin pressetalsmann i Australia.

Det var i går natt norsk tid at det ble kjent at Grimseths dopingtest fra 2. september var positiv. Vektløfteren hadde for høye verdier av Nandrolon i A-testen.

Grimseth sjøl sier at det må skyldes kosttilskuddet Ribose, som han hadde kjøpt på Lanzarote. Ifølge Toppidrettssenteret i Oslo burde ikke preparatet inneholde Nandrolon.

Når B-testen er klar må resultatene sendes det internasjonale vekløfterforbundet (IWF). Deretter holdes det en pressekonferanse i Sydney.

  • Dagbladet.no kommer tilbake med resultatene av B-testen straks de offentliggjøres.