Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Stian fortjener ikke dette

FØRDE/NAUSTDAL (Dagbladet): - Jeg var sammen med Stian på Lanzarote da han kjøpte kosttilskuddet. Jeg sjekket preparatet med dopinglisten, og Stian dobbelsjekket med en lege i Norge. Han fortjener ikke dette. Det er for jævlig, sier Stian Grimseths treningskamerat Geir Grønnevik (26) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har trent åtte harde økter i uka sammen med den norske medaljekandidaten under oppkjøringen til OL, og har støttet Grimseth i tykt og tynt i treningsperioden fram mot mesterskapet.

- Det verste er at Stian nok blir hjemsendt fra OL uansett hvor uforskyldt han har fått i seg dette stoffet. Men det betyr selvsagt mye for Stian selv og miljøet rundt ham at han ser ut til å være uskyldig. Selv har jeg aldri tvilt på at han tar 100 prosent avstand fra doping, sier Grønnevik.

Han forteller om en treningskamerat som var i sitt livs form før han reiste til Sydney. Grønnevik legger ikke skjul på at det er svært inspirerende å trene sammen med naustdølingen.

I kjempeform

- Stian var i kjempeform da han dro. Han struttet av tenning og selvtillit. Humøret var på topp, og han trodde ikke i sin villeste fantasi at han skulle teste positivt. Vi snakker tross alt om en mann som har gått i bresjen for antidopingarbeid, og bedt om å bli testet mye oftere enn normalt, påpeker Grønnevik.

- Stian spiser ikke engang febernedsettende tabletter fordi han er redd de kan inneholde stoff som slår ut i en dopingtest. Det sier Stian Grimseths samboer, Jannike Larsen, til Dagbladet.

Knust

- Stian var helt knust da jeg snakket med ham. Han skal få all min støtte, sier samboeren, som selv er sterkt preget av den positive dopingtesten.

Hun tror Stian kan motivere seg for å satse mot et nytt OL, men er redd dopingstempelet kan komme til å klebe seg til ham, selv om han fikk i seg det anabole steroidet nandrolon uforskyldt.

Grønnevik forteller at Grimseth gikk tom for kosttilskudd under treningsoppholdet på Lanzarote. Det ser ut til å være den fatale tabben som ødela OL for Norges medaljehåp.

- Det er forferdelig trist, det som har skjedd. Stian var langt nede da jeg snakket med ham. Men alle i den norske OL-leiren ga ham støtte, og vi skal gi all mulig hjelp og støtte når han kommer hjem, sier mor til Stian, Sidsel Grimseth.