Stian Sørlie tester formel 3-bil

- Bursdag og julaften på samme dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I morgen og på torsdag får Stian Sørlie teste en formel 3-bil for første gang.

– Dette blir som både bursdag og julaften på samme dag. Formel 3 er vesentlige raskere biler enn de vi bruker i Formel BMW. Dessuten er de langt mer komplekse med mange innstillingsmuligheter, kraftigere motorer og vesentlig bedre veigrep. Tirsdag skal jeg til teamet og få tilpasset mitt eget sete til bilen, så blir det testing sammen med en rekke andre førere i to hele dager, sier Stian Sørlie.

23-åringen har konkurrert i det britiske formel BMW-mesterskapet de siste to årene. Nå ønsker han nye utforringer. Målet er å få et sete i formel 1.

– Teamet jeg skal teste for er Fortec, det samme som jeg har kjørt to sesonger for i Formel BMW. Sjefen, Richard Dutton er den samme, men ingeniørene og teknikerne er nye for meg. Det blir viktig at jeg klarer å kommunisere på best mulig måte med dem fra første øyeblikk, for her er det store muligheter for å gjøre mye med bilen og mine innspill er viktige for å oppnå best mulige resultater, sier Spydeberg-gutten.

For å starte karrieren trenger Sørlie minst fem millioner kroner. Derfor er han helt avhengig av å få hjelp fra velvillige sponsorer.

Årets resultater i BMW-serien har imidlertid sikret han startspor i verdensfinalen i Bahrain. Her stiller deltakere fra alle verdens kontinenter. Vinneren får teste en formel 1-bil, og Stian Sørlie vil selvfølgelig gjøre det han kan for å sikre seg den sjansen.

(ANB)

TESTER FORMEL 3: Stian Sørlie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer