Stiansen støtter Baxter

Landslagsalpinist Tom Stiansen er svært overrasket over at Alain Baxter er tatt i doping. Foreløpig tror han at skotten er uskyldig.

- Jeg er veldig overrasket over et dopingtilfelle i alpinsporten, og at det er nettopp Alain Baxter. Han er en omgjengelig og hyggelig skotsk kar med kilt, og jeg har bare godt å si om ham, sier slalåmspesialist Tom Stiansen til NTB.

- Jeg velger å tro at han er uskyldig til noe annet foreligger, og jeg skjønner ikke poenget med å dope seg med metamfetamin hvis han først skal ta noe.

Stiansen, som endte på 13. plass i OL-slalåmen hvor Baxter tok bronse, synes det er synd for alpinsporten og resten av idrettsverdenen at nok en dopingsak har dukket opp. Han synes det har vært nok de siste ukene med dopingsakene rundt Johann Mühlegg, Larissa Lazutina og Olga Danilova.

Etter en årrekke i alpinsporten vet Tom Stiansen bare om ett eneste dopingtilfelle - for 12 år siden.

- Da var det en italiener som brakk beinet, og han brukte anabole steroider for å bli sterkere da han var på vei tilbake, forklarer Stiansen, som selv har blitt dopingtestet en rekke ganger denne sesongen.

Ved flere tilfeller er han blitt overrasket av norske dopingjegere, og han er godt fornøyd med jobben de gjør.

- I Norge er de veldig flinke til å følge opp, men mange av de nasjonale forbundene i andre land er ikke like flinke, synes Stiansen.

NTB

STØTTER BAXTER: Tom Stiansen tror ikke Baxter har dopet seg.