Stiberg til semien i svømme-VM

Stafettkvinnene ute.

IMPONERER I ROMA: Katharina Stiberg tok seg til semifinale med norsk rekord på 50 meter bryst i svømme-VM i Roma lørdag. Stafettlaget knuste den norske rekorden, men det holdt ikke til videre avansement. Foto: AP
IMPONERER I ROMA: Katharina Stiberg tok seg til semifinale med norsk rekord på 50 meter bryst i svømme-VM i Roma lørdag. Stafettlaget knuste den norske rekorden, men det holdt ikke til videre avansement. Foto: APVis mer

De norske stafettkvinnene knuste den norske rekorden på 4 x 100 meter medley under svømme-VM lørdag, men det holdt ikke til finaleplass.

Stafettlaget svømte inn til tiden 4.08,24 i bassenget i Roma. Dermed ble Lambertseters norske rekord på 4.19,32 ettertrykkelig knust. Men det holdt likevel ikke til finaleplass.

Tiden var den 18. raskeste, og bare åtte beste fikk finaleplass. Norge måtte ha svømt på under 3.58,49 for å få finaleplass. Raskest var Kina med 3.56,14.

For Norge svømte Katharina Stiberg, Sara Nordenstam, Ingvild Snildal og Henriette Brekke. Det er første gang Norge deltok i kvinnenes medleystafett. 

Til semifinalen

Katharina Stiberg tok seg til semifinale med norsk rekord på 50 meter bryst i svømme-VM i Roma lørdag.

Under kvalifisering sikret 20-åringen fra Nordland en plass i semifinalen lørdag kveld da hun svømte inn på tiden 31,11 sekunder. Stiberg kom inn i mål som nummer tolv og satte norsk rekord med et halvt sekund. De 16 beste gikk videre til semifinalen.
For de norske svømmerne i 50 meter fri gikk det ikke like bra. Henriette Brekke ble nummer 36 i kvalifiseringen med 25,81. Tiden var bare tre hundredeler bak hennes egen norske rekord, men Brekke måtte ha svømt på 25,19 for å få en plass i semifinalene.Også Cecilie Johannessen røk ut med 46.-plass og tiden 26,09(NTB)