Stien mistet ledertrøya etter nok en bruddseier i Bretagne

- Vi gjorde kanskje en feilvurdering mot slutten, sier sportsdirektøren.

Alex Peter fra Seg Racing vant fjerde etappe i Tour de Bretagne etter et sent angrep. I bruddet satt også Anthony Delaplace, som lå 15 sekunder i sammendraget bak før etappen. Rytteren fra Bretagne-laget tar over ledertrøyen i sjudagersløpet fra Team Jokers Adrian Aas Stien fa feltet kom i mål 25 sekunder bak bruddet, hvor Daniel Hoelgaard igjen vant spurten.

- Det var tøff avslutning, og de tre i tet fikk for mange sekunder over toppen av den siste stigningen, sier sportsdirektør i Team Joker, Gino van Oudenhove, til procycling.no.
Ingen ønskesituasjon

Den 190 kilometer lange fjerde etappen av Tour de Bretagne fra Plogoff til Pointe du Raz var av det kuperte slaget med flere kategoriserte stigninger mot slutten. Adrian Aas Stien var sammen med blant andre Carl Fredrik Hagen fra Sparebanken Sør i et brudd underveis. Her klarte trønderen å kapre to bonussekunder i en innlagt sprint. Ingen ønskesituasjon, melder Oudenhove.

- Det var masse støting fra start og så fikk vi Adrian med i bruddet. Flere ryttere var med å kjøre og bruddet fikk gå. Det er ingen ønskesituasjon å ha ledertrøya i brudd når det er en såpass hard finale, men Adrian var sterk, og han sitter jo med i feltet over bakkene på toppen etterpå, sier van Oudenhove.Med femten kilometer til mål var feltet samlet. Da støter Anthony Delaplace; åttendemann i sammendraget, Alex Peter og Ioannis Tamouridis og får en luke på 25 sekunders ledelse, en avstand de holder til målstreken.

- Det er ingen tilfeldighet at det er en rytter som Delaplace som tar over trøya. Han er sterk og fra et bra lag. Han var den eneste som klarte å «klemme til» skikkelig over siste bakken. Alle rytterne er slitne etter fire etapper nå, sier sportsdirektøren.

Ingen feilvurdering

Team Joker tok ledertrøyen etter første etappe. I stedet for å kontrollere på måten man ser i Tour de France, hvor lederlaget slipper et mindre brudd og kontrollerer til spurt, har Joker-laget vært med å prøve å kjøre brudd. Det har resultert i at det har vært skyhøy fart på de første etappene.

Les mer: Ny andreplass til Team Joker

- Hadde vi hatt trøya etter dagens etappe, hadde vi kontrollert feltet fra i morgen av. Vi visste før start at det ville bli en nøkkeletappe i dag, og den er én dag for tidlig å kontrollere feltet med et lag på seks ryttere. Alle er slitne etter de fire første etappene, og det er ikke tilfeldig at det er Delaplace som tar trøyen. Utfallet ville neppe blitt annerledes hvis vi hadde kontrollert de siste dagene uansett. Da ville vi neppe hatt ryttere som hadde klart å kontrollere feltet til mål i dag.

- Vi gjorde kanskje en vurderingsfeil inn mot de siste to stigningene, og vi burde kanskje satt noen ryttere til å kjøre fra bunnen av bakkene mot slutten for å gjøre det mer oversiktelig og unngå angrep. Vi er ikke flinke til å ta akkurat det ansvaret underveis, sier van Oudenhove, som understreker at løpet ikke er over.

Kristian Aasvold fra Team Sparebanken Sør måtte stå av rittet etter 25 kilometer som følge av et forslått høyrebein etter en velt på tredje etappe.