Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stig-André Berge fortsetter karrieren

Bryteren vil delta i OL i Tokyo og VM på hjemmebane neste år. Han mener det var utenkelig for ett år siden.

USIKKER: Den olympiske bryteren Stig André Berge har stått i et dilemma de siste månedene. Her avslører han hva han har kommet fram til. Video: NTB Scanpix Vis mer

Stig-André Berge (36) fortsetter karrieren. Det forteller bryteren selv på en pressekonferanse mandag.

- Det har vært en vanskelig periode for meg som idrettsutøver, sier Berge om den siste tiden.

- Jeg har bestemt meg for at jeg har ekstremt lyst til å fortsette mot Tokyo i 2021, og det er ikke noe jeg har mer lyst til enn å bli takket av i en full Jordal Arena, sier han.

36-åringen må kvalifisere seg for OL. Han sikter altså også mot VM i Oslo to måneder etterpå.

- Det har vært en lang prosess. Jeg har en familie, jeg måtte tenke på alt rundt, jeg måtte tenke på sønnen min, det økonomiske, om det var mulig å fortsette, sier Berge.

VIKER: Den olympiske bryteren Stig André Berge avslører planer for å få bukt med vikene etter han legger bryterdrakta på hylla. Video: Lars Eivind Bones. Reporter: Marthe Ihle Vis mer

- Utenkelig

På spørsmål fra Dagbladet om hva som veide tyngst for ham, svarer Berge:

- Her slår jeg to fluer i en smekk. For ett år siden var det utenkelig å være med på et VM på hjemmebane, fordi jeg måtte påføre kroppen så mange ekstra treningstimer. Og jeg begynner å bli sliten, kroppen begynner å få vondt, men samtidig så har jeg en så fantastisk gruppe rundt meg.

Nå blir det å avslutte karrieren i Oslo på hjemmebane.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Berge til Dagbladet.

DELTAR I VM: Stig-André Berge skal avslutte karrieren på hjemmebane. Foto: Lars Eivind Bones
DELTAR I VM: Stig-André Berge skal avslutte karrieren på hjemmebane. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Lenge usikker

Denne sommeren skulle han egentlig ta fatt på sitt siste OL. Drømmen var et nytt mesterskap med en ny medalje – som i OL i Rio for fire år siden.

Men så kom coronakrisa, og OL utsettes med ett år. Dermed ble det usikkert om han ville holde koken fram til neste sesong.

Så seint som i april uttalte Berge følgende om situasjonen til Dagbladet:

- Jeg tenker på det så å si hele tida.

- I det ene øyeblikket er jeg veldig gira, i det neste forstår jeg ikke hvordan jeg skal klare 1000 treningstimer til med denne kroppen.

SKITNE TRIKS: Stig André Berge forteller om det verste han har blitt utsatt for gjennom sin lange brytekarriere. Reporter/video: Melina Pambou Sundfør / Kristoffer Løkås Vis mer

OL-bronse

Berge debuterte i internasjonalt seniormesterskap allerede i 2001. Høydepunktene fra karrieren er bronse i Rio-OL i 2016 og sølv fra VM i 2014.

Berge rørte en hel nasjon da han sank ned på kne på matta i Rio de Janeiro. Bronsen var for mora, som døde tidligere det året.

Berge har også to sølv og en bronse i EM. Han har blant annet vunnet hele elleve NM-gull i forskjellige vektklasser.

Nå får han muligheten til å kjempe om nye mesterskapsmedaljer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!