Stig-André Berge skulle dele ut «Utøvernes pris». Ble selv lest opp: - Det var en bombe

Vant tre priser på Idrettsgallaen.

VANT TO PRISER: Utøverne selv stemte fram bryter Stig-André Berge som vinner av «Utøvernes pris». Han skulle selv dele ut prisen til vinneren sammen med Tiril Sjåstad Christiansen, og så veldig overrasket ut da hun leste opp hans navn. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VANT TO PRISER: Utøverne selv stemte fram bryter Stig-André Berge som vinner av «Utøvernes pris». Han skulle selv dele ut prisen til vinneren sammen med Tiril Sjåstad Christiansen, og så veldig overrasket ut da hun leste opp hans navn. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld inviterer norsk idrett til fest for året som gikk. Selv om det til tider har vært et turbulent idrettsår sett med norske øyne, har vi også noen sterke sportslige prestasjoner å feire.

Utøverne selv stemte fram bryter Stig-André Berge som vinner av «Utøvernes pris». Han skulle selv dele ut prisen til vinneren sammen med Tiril Sjåstad Christiansen, og så veldig overrasket ut da hun leste opp hans navn.

- Det er en av de gjeveste prisene å vinne i kveld, sa Tiril Sjåstad Christiansen, før hun leste opp navnet til Berge.

- Det var en bombe det også, gitt, sa Berge i takketalen etter å ha summet seg litt og mottatt hyllesten fra publikum.

Vant to priser

Berge vant også prisen «Årets forbilde» tidligere i kveld.

- Jeg har vel aldri blitt satt ut så mye som jeg ble nå. Jeg holdt på å si ganske mange ting som ikke egner seg på tv, det kan vi ta på nachspiel etterpå, sa Berge blant annet.

- Denne er ikke bare min, den er hele bryte-Norge sin, sa han om prisen.

Stig-André Berge ble kveldens store vinner med tre priser. Han ble også kåret til «Årets navn» av det norske folk. Tidligere i kveld har han fått pris for «Årets forbilde» og «Utøvernes pris».

Han hadde tårer i øynene da han mottok kveldens tredje pris.

Bronse i Rio

Stig-André Berge ble belønnet med en olympisk bronsemedalje i Rio etter fire år med blodslit. Den norske bryterfavoritten tok den første OL-medaljen i øvelsen siden Jon Rønningen vant gull i Barcelona-OL i 1992.

For Stig-André Berge ble det en emosjonell bronsefinale. Før nordmannen kvalifiserte seg til OL i vår, mistet han sin mor Anne Elisabeth, en av hans store støttespillere, i kreft, noe han har snakket åpent om flere ganger.

- I hennes siste døgn lovet jeg henne at jeg skulle fortsette jobben og klare en medalje her i Rio, fortalte han pressen etter bragden.

Norges medaljevinner kunne også fortelle at han ikke husket stort av sitt livs viktigste brytekamp da han sto på pallen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer