Folkets Idrettspris 2016

Stig Andre Berges rørende hilsen til sin døde mor etter OL-bronsen:  - Mamma, vi klarte målet vårt

Stig Andre Berge er nominert til Folkets Idrettspris 2016.

STORMET MATTA: Berges trener, Fritz Aanes, kastet seg over en overlykkelig og utslitt Berge da bronsen var sikret. I bakrgunnen står Berges andre trener,  Jimmy Alexander Lidberg.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
STORMET MATTA: Berges trener, Fritz Aanes, kastet seg over en overlykkelig og utslitt Berge da bronsen var sikret. I bakrgunnen står Berges andre trener,  Jimmy Alexander Lidberg. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Beklager, sa Stig Andre Berge da han tapte brytekvartfinalen i OL mot japanske Shinobu Ota. Akkurat der, i brytehallen i Rio de Janeiro, så det ut til at Berges tredje OL-forsøk skulle ende like medaljeløst som de to første.

Men det var ingenting ved Rio som minnet om Beijing eller London. Der Berge forsvant ut i første kamp i 2008 og 2012, hadde han kjempet seg til kvartfinalen i Rio.

Det hadde han lovet moren sin på da hun lå for døden i vinter. Mamma Anne Elisabeth hadde alltid vært en viktig del av Stig Andres brytesatsing.

- En av de siste setningene til mamma var at jeg skal fullføre målet vårt. Nå er jeg i Rio og kan gjøre det, sa Berge til Aftenposten før leken startet.

En ny sjanse

Så da japanske Ota ble for sterk i kvartfinalen beklaget altså Stig Andre seg. Men skjebnen ville det annerledes.

I bryting er det nemlig sånn at man får en ny sjanse om bryteren man taper for går til finalen. Da Ota brøt seg til OL-finalen fikk Stig Andre nok en sjanse til å kapre en bronsemedalje.

Først slo han Almat Kebispajev om retten til å bryte bronsefinale. Så møtte han aserbajdsjaneren Rovsjan Bajramov i en ulidelig spennende kamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer