Stig Johansen vil bli høyreback

- Vært for lite rettvendt.

(Dagbladet.no): Han er tidenes toppscorer i den øverste divisjonen for Bodø/Glimt, men nå ber Stig Johansen om å bli flyttet lengre bak på banen.

Veldig mye lengre.

– Sentral midtbane blant annet. Jeg føler selv jeg er trygg med ballen i beina. Jeg mister ikke ballen for ofte. Dermed skaper jeg få brudd. Indreløperrolle har jeg spilt tidligere i Sverige. Høyreback er også en posisjon jeg ville vurdert med spenning, sier Johansen til Avisa Nordland og begrunner ønsket:

– Jeg føler jeg har stått med ryggen mot mål i to-tre sesonger nå. Jeg har lyst til å spille mer rettvendt, sier Johansen.

Skadeforebyggende

Den tidligere Southampton-proffen har fått store deler av de siste sesongene ødelagt på grunn av skader.

– Kanskje kan det å trekke bakover på banen gi meg muligheten til å holde meg mer skadefri. Hvem vet? Vi har kjempet i bunnen i to sesonger på rad. Dermed har det vært tøft å skape ting offensivt. Samtidig har jeg selv vært for opptatt av å være møtende spiss, og litt for lite opptatt av bakrom, forklarer Glimt-veteranen.

Snakket med Hoftun

Glimt rykket ned fra Tippeligaen denne sesongen, og har snakket med spillende sportssjef Erik Hoftun om saken.

– Det er spennende å tenke nytt. Derfor kunne jeg tenke meg å spille en annen plass enn midtspiss. Disse tankene har surret i hodet i lang tid. Derfor har jeg hatt en samtale med Hoftun om dette.

- Når det er sagt, så spiller jeg selvsagt der treneren vil bruke meg.

HØYREBACK? Stig Johansen vil prøve noe nytt.