Stig lover seier

Stig Johansen fisket bort «apatien» i ferien. Nå spår Glimt-kapteinen gul høst.

- Gleden vi følte etter seieren mot Odd, må bare oppleves, sier kaptein Stig Johansen i Bodø/Glimt.

Det er andre toner fra nord nå. Etter tapet mot Vålerenga før ferien, var stemningen helt på bånn. Trener Øystein Gåre uttalte at apatien rådet i Glimt. Ikke så rart kanskje, fjorårets sølvvinner hadde ikke vunnet en kamp siden 16. mai.

-  Det er tungt å gå på trening uke etter uke, tap etter tap. Men fotball består av oppturer og nedturer som livet for øvrig. Forhåpentligvis har det gjort oss sterkere, sier Johansen som puttet ett i 5-3-seieren mot Odd sist.

Koblet av

For det skjedde noe i forkant av høstsesongen, og Johansen er ikke i tvil om at ferien kom på rett tidspunkt.

-  Vi trengte noen dager borte fra hverandre, koble av fra fotballen, være sammen med familie og venner, sier Johansen.

Selv tok han med seg familien til Risvær, ei lita øy i Lofoten, og fisket og spilte kort med sine nærmeste.

-  Fikk du fisk, da?

-  Jaja, fikk så klart fisk. Familien må ha noen middager utover høsten, og det ser ut som resten av gutta fikk lurt i seg noen råstoffer i ferien de også, fleiper Johansen.

Åtte redninger

Dette er ikke første gangen Bodø/Glimt er i hardt vær, men klubben har for vane å karre seg opp på riktig side av streken. Vi snakker om åtte redninger på ni forsøk.

-  Er psyken sterkere oppe i nord?

-  Tror ikke det. Er nok fordi vi har vært bedre enn lagene som rykket ned. Vi skal klare oss i år også. Det så ganske mørkt ut, og det gjør det forsåvidt ennå, men vi har fått et glimt av lys, sier Johansen.

-  Høsten er gul

I dag møter Bodø/Glimt «sumpkollega» Sogndal - på hjemmebane. Tribunesliterne på Aspmyra har ikke fått mange go'biter å glede seg over i år. Men nå har hele byen fått troen tilbake.

-  Du merker det på folk, måten de smiler og uttrykker seg på. Vi skal slå Sogndal i dag, høsten er gul, lover Johansen.

NB! Stig Johansen har for vane å score mot Sogndal.

STERK I TROEN:</B> Glimt-spillerne er sikre på at de unngår nedrykk, bare ett år etter medalje i serien.