- Stig skal skyte oss til topps

I morgen blir Southampton-proffen Stig Johansen (26) den tredje nordmannen i Helsingborg. - Han blir spilleklar for oss til AIK-kampen 31. august, sier Helsingborg-trener Åge Hareide til Dagbladet.

Southampton forlanger tre millioner kroner for den tidligere Bodø/Glimt-spissen.

- Det er vi villige til å betale, sier Åge Hareide.

Han kjenner Stig Johansen fra den hjemlige tippeligaen, og ser fram til å få ham på laget. Fra før har han to nordmenn i førsteelleveren: Arild Stavrum og Kenneth Storvik.

- Til topps

Etter 16 serierunder ligger Helsingborg på andreplass i Allsvenskan, ett poeng bak Hammarby (27 og 26 poeng).

- Vi har skapt mye sjanser, men har slitt med uttellingen. Stig blir kjøpt inn for å score mål. Håpet er at han skal skyte oss til topps på tabellen, sier Åge Hareide.

67 kamper, 44 mål

På 67 tippeligakamper i Norge lagde Stig Johansen 44 mål. I august i fjor ble han solgt fra Bodø/Glimt til Southampton. Overgangen ble ingen suksess. Det ble heller ikke utlånstida i Bristol City på slutten av forrige sesong.

- Jeg har ingen hele kamper for Southampton. Åtte ganger har jeg vært innpå. Sist jeg spilte kamp, var for resevelaget i mai, sier Stig Johansen til Dagbladet.

- Frustrerende

Han innrømmer at tida i Southampton har vært frustrerende.

- Nå gleder jeg meg til å komme til Helsingborg. Jeg har trent bra, og satser alt på å innfri. Det er godt å vite at det fortsatt er noen som tror på meg, sier Stig Johansen.