Stig Torbjørnsen klar for italiensk storklubb

- Jeg ble spilt inn av andre.

KLAR FOR UDINESE:  Talentspeider Stig Torbjørnsen begynte å jobbe for den  italienske storklubben 1. desember  i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KLAR FOR UDINESE: Talentspeider Stig Torbjørnsen begynte å jobbe for den italienske storklubben 1. desember i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra og med 1. desember har tidligere RBK-speider Stig Torbjørnsen jobbet for den italienske Serie A-klubben Udinese. Tidligere i sommer ble det klart at kontrakten med Rosenborg ble brutt ett år før tiden. 

Torbjørnsen forteller til Dagbladet at han er fornøyd med den nye jobben, men at det ikke er han selv som har spilt hovedrollen i prosessen som har funnet sted i forkant.

- Jeg har jo vært på jobbsøking, og forhørt meg litt rundt. Det er litt tilfeldig at det ble sånn. Jeg ble spilt inn av andre, og så endte det med at jeg fikk jobben, sier han. 

Han roser eier-familien Pozzo, som også er eier av den spanske klubben Granada FC og den engelske klubben Watford, for å være en familie med teft for god spillerlogistikk.  

Stor speidernettverk Den tidligere RBK-speideren skal møte sine nye samarbeidspartnere i Italia til helga, og forteller at han er klar for å ta fatt på hverdagen i en klubb med et større speiderapparat rundt seg. Dette skiller seg fra tilværelsen i Norge, hvor han tidligere har vært én av få fulltidsansatte speidere. 

- Eieren har åtte sjefsspeidere, og jeg er en av dem. Det er et veldig stort speidernettverk under disse, jeg har faktisk ikke oversikten over hvor mange det dreier seg om, forteller han.   

Til tross for at hverdagen vil stort sett bestå av det samme som før, vil den nok bli enda mer hektisk enn tidligere. Torbjørnsen forklarer at behovet nok er større i i den italienske klubben, og at han i tillegg kommer han til å ha samarbeid med Pozzo-familiens to andre klubber. 

- Sånn sett kan man si at hverdagen blir litt mer variert, sier han til Dagbladet. 

Stolt av arbeidet i RBK Han tror dessuten den nye klubbhverdagen vil by på enda større utfordringer enn det han hadde i Rosenborg. 

- Det skal mye til å finne et stortalent på 23 år som de aldri har hørt om før, så det blir mye vanskeligere å finne spillere som er gode som de ikke kjenner til. Samtidig så har jeg kjennskap til Skandinavia som de ikke har. Det blir nok litt Afrika, litt Skandinavia og noe i Tsjekkia og Slovakia, forteller han. 

Den tidligere RBK-speideren trekker fram at han er stolt over det han har oppnådd gjennom mange års arbeid i Norge, hvor han blant annet er en av de som står bak suksessalget av Fredrik Stoor. 

Likevel syns han at markedet hjemme i Norge er lite, spesielt med tanke på at andre fotballstormakter har utbredte speidernettverk knyttet til klubbene. 

- Alle vil jo kjøpe billig og selge dyrt, og jeg gjentar det til det kjedsommelige: man tjener stadig vekk penger på spillersalg, men det har én liten konsekvens, og det er at man må investere i det. Det koster faktisk å ha en sånn post. Det er litt overraskende at det er så få speidere i Norge, sier Torbjørnsen. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer