- Stikk til Mourinho

Solskjær-kommentar tolkes i lokalavis som et stikk mot tidligere Manchester United-manager José Mourinho.

DUELLANTER: Ole Gunnar Solskjær møtte blant annet José Mourinho da sistnevnte var Tottenham-manager. Foto: Matt West/BPI/Shutterstock/NTB
DUELLANTER: Ole Gunnar Solskjær møtte blant annet José Mourinho da sistnevnte var Tottenham-manager. Foto: Matt West/BPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Konkurransen er mye hardere nå enn da jeg var spiller. Tre, fire, kanskje fem lag kjemper om topp 2. De siste åra er det de samme lagene som har havnet der og det at vi splitter dem er bra, det er en god prestasjon, men vi kan ikke si at det er en prestasjon, det er ikke en prestasjon.

Ordene tilhører Ole Gunnar Solskjær, som sikter til at Manchester City og Liverpool har blitt én og to med klar margin i Premier League de siste to sesongene før inneværende sesong.

Manchester United vil sikre andreplassen med seier over Fulham i kveld, men Solskjær mener det ikke er en prestasjon av de røde å bli nummer to - selv om konkurransen i toppen er tøff.

AMPERT: Aron Dønnum (23) har flydd høyt i seriestarten. 16. mai misset han straffe, og kom i høylytt krangel med trener Dag-Eilev Fagermo. Video og reporter: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Kontrast

Det er en sterk kontrast til det tidligere Manchester United-manager José Mourinho uttalte da han ledet klubben til samme plassering i 2017/18-sesongen.

- Etter mitt syn er det først og fremst vanskelig for meg å tro at vi ble nummer to når jeg lytter, når jeg leser. Det er ikke ofte jeg gjør det, men noen ganger. Det er vanskelig å tro at vi ble nummer to, fordi dere (pressen, journ.anm.) er kapable til å få folk til å tro at det å bli nummer to føles som om vi rykket ned, og at folk som ikke vinner noe, som ender under oss, framstår som serievinnere, uttalte Mourinho august 2018.

Det var tydelig at Mourinho mente klubben ikke fikk anerkjennelse for plasseringen den aktuelle sesongen, etter at de tok 81 poeng og havnet 19 poeng bak ligavinner og naborival Manchester City.

- Det er vanskelig for meg å forstå, at vi ble nummer to, og jeg har vunnet åtte ligatitler og tre i Premier League, men jeg føler at andreplassen forrige sesong var en av de største prestasjonene jeg har oppnådd i fotballen, sa portugiseren videre.

Stikk

«Ole Gunnar Solskjær med stikk til José Mourinho», skriver lokalavisa Manchester Evening News etter nordmannens uttalelser.

Det er vel tvilsomt at Mourinhos uttalelser var i bakhodet til Solskjær da han snakket om temaet, men det kan likevel indirekte tolkes som et stikk.

Manchester United kan få 76 poeng denne sesongen med seier i de to siste kampene - fem poeng bak det laget oppnådde under Mourinho i 2018.

Manchester United møter Fulham 19.00 tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer