Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Stikker ikke halen mellom beina

Kusken mener han har V65-banker.

-EN KOMMENDE STJERNE. Trener, kusk og eier Arild Eggen har stor tro på Beat The Wiz. Både i løpet onsdag og i tiden framover. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
-EN KOMMENDE STJERNE. Trener, kusk og eier Arild Eggen har stor tro på Beat The Wiz. Både i løpet onsdag og i tiden framover. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||• Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

-Jeg kan ikke stikke halen mellom beina. Det er helt berettiget at Beat The Wiz er en banker i V65-spillet onsdag, sier hestens eier, trener og kusk Arild Eggen (36).

-Det eneste jeg kan se som er litt usikkert, er at det dreier seg om en hest. Og den kan ikke snakke. Men ellers ser dette svært bra ut, ler Arild Eggen.
-Beat The Wiz har alt det en hest må ha for å kunne bli en stjerne. Han er rask i starten og han tåler å gjøre en grovjobb selv. Han har også fire friske bein, så framtida ser lovende ut for hesten, mener Eggen.

18 år utenlands

Arild Eggen har kommet tilbake til Norge for godt. Men det har vært en lang fartstid. Han reiste til Sverige for 18 år siden. Så gikk turen til Statene seks år etterpå.
Men 18 år var nok.
-Jeg kom til et stadie i livet, der jeg måtte ta en beslutning. Og da reiste jeg hjem til Norge. Men det var også helt bevisst med en lang fartstid i Sverige og Statene for å skaffe meg fundamentet til en trenerkarriere i Norge, forteller Eggen til Dagbladet.

Fikk hesten i gave

Under tiden i Statene fikk han god kontakt med Amish-folket, som er mest kjent for at de greier seg fint uten , biler, elektrisitet og alt som er moderne. Noe som er mindre kjent er at de er ualminnelig dyktige hestefolk. Flere har oppdrett og å få skadde hester opp og friske igjen som en hobby de også tjener penger på.
Men de må kvitte seg med hestene. Det er forbudt å eie hester som skal ut i veddeløp.
Arild Eggen ble god venn med en kar som han hjalp med å finne hester til avl. Som bonus for dette fikk han Beat The Wiz i gave.

Ingen dårlig presang.

Hittil har fire-åringen tjent 153.700 kroner. Og det venter mer. Først skal han sette nye 30.000 kroner inn på kontoen til sin eier etter V65-1 på Bjerke onsdag.

Sov godt

Arild Eggen skal lede volten, siden hesten trakk første sporet på onsdag. Det eksisterer ikke voltestart i Statene. Eggen har ikke all verdens rutine med denne startmetoden. Men han beroliger alle skeptikere.

-Jeg sover godt, selv om jeg skal lede volten. Jeg har gjort det før, og det har gått helt bra. Hesten er ukomplisert og naturlig startrask. Han viste det med å være først ut av hestene på tillegg i en start. Det var fra det trange fjerde sporet, forteller han.

Eggen har full stall på Bjerke. Men han smiler og sier:
-Det er alltid en boks ledig, om det er noen som vil sette en skikkelig topphest inn der.

Nå er Beat The Wiz stjerna. Og den lyser opp Bjerke i V65-innledningen på onsdag.

-Debuterte med glans

Tre-årige Wik Stjernen debuterte på en glimrende måte og er Dagbladets støttebanker i en ellers åpen V65-omgang. Kusk Gunnar Austevoll ble imponert over hesten i debuten.

-Jeg synes han debuterte med glans. Jeg mener han skal ha en god vinnersjanse igjen og tror han kan ned mot 1.35 i dag. Men på den annen side er det tøft å bankertippe en så fersk tre-åring mot eldre hester, sier Gunnar Austevoll.

Wik Stjernen er etter den ferske avlshingsten Mørtvedt Jerkeld. Og han er slett ikke ulik sin elegante far.

-Joda, han har sine likhetstrekk med faren. Han har en utstråling, sier Gunnar Austevoll.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!