Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Still større krav, Semb

CARDIFF (Dagbladet): Nils Johan Semb er opptatt av å bruke formspillere. Da bør han også gjøre mer brutale valg når han ser at spillere åpenbart ikke er i form. Eirik Bakke og Steffen Iversens tabber var såpass mange og grove mot Wales at det etter hvert ble en sjeftabbe å ha dem på banen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge burde fått hvile etter første omgang. Riktig nok kan en konstruktiv pauseprat ofte rette opp mye, men i går var formsvikten såpass åpenbar at Semb burde vært langt mer kynisk i sine spillerdisposisjoner.

  • Fordi verken Bakke eller Iversen mestret hovedoppgavene sine:

Bakke hadde en skuffende høy feilprosent i den viktige rollen sentralt på midtbanen, og Iversen tapte samtlige hodedueller mot Chris Coleman.

  • Og fordi Norge hadde dyktige formspillere på reservebenken:

Skammelsrud - som aldri kom innpå, men som garantert ville gitt den nødvendige presisjonen og rytmen til midtbaneleddet i en kamp som dette. Og Helstad, som nok en gang demonstrerte at han er en ressurs mot litt tunge bein.

Brutale

Uten å ta urimelige argumenter til inntekt for denne oppfatningen, men Norges utlikning kom da både Iversen og Bakke hadde forlatt banen.

Ofte er slikt tilfeldig, men i går tror jeg det rett og slett handlet om at de spillerne som kom innpå, var bedre enn de som gikk ut.

Følgelig burde kanskje verken Bakke eller Iversen startet kampen. De burde i hvert fall blitt byttet ut tidligere.

Hovedpoenget er uansett dette:

  • Nils Johan Semb bør kreve mer av spillerne. Og ta raskere og mer brutale valg når de ikke innfrir.

Dagbladet ville også hatt Tore André Flo på banen fra start. Etter måneder med formproblemer - men likevel tillit som førstevalg på landslaget - scoret han nylig to mål mot Manchester United. Et signal om at scoringsformen endelig er på vei. Så blir han vraket fra førsteelleveren til Semb. Det er litt vanskelig å se logikken.

Etter to VM-kvaliseringskamper har Norge to poeng. Før VM-kvalstarten forventet vi fire, men vi burde hatt seks. Tabellen forandres ikke om vi teller oss surrete på målsjanser og skriker oss hese over fotballspillets urettferdighet.

Unormal

Men statistikken og marginpratet hjelper både Semb og spillerne gjennom den kronglete perioden landslaget er inne i for øyeblikket:

På de to siste kampene har Norge vunnet sjansestatistikken 16- 4. Det forteller mye om prestasjonene helt fram til den siste berøringen på ballen. Med normal effektivitet ville det gitt et par plussmål og seks poeng.

Og så unormalt ineffektive som dette er ikke Norge i mer enn maks to kamper av gangen. Heldigvis er det ny kamp allerede onsdag.