Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stille før stormen

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Thomas Alsgaard så ut som en påsketurist da han gjorde unna de siste forberedelsene før dagens tremil. Usikkerheten preger det norske laget før historiens første fellesstart i OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke prate nå. Jeg skal trene, ropte Alsgaard da han strøk forbi Dagbladet på gårsdagens økt.

Støtteapparatet rundt det norske tremilshåpet har gjort en god jobb med å dempe forventningene til Alsgaard og de andre norske langrennsgutta. Det norske trenerteamet svarer Mühlegg og Elofsson i kor, hvis man spør dem om hvem som er favoritter til å vinne. Skjønt:

- Thomas har vært veldig fokusert i det siste. Hvis han ikke merker noe til plagene i brystet, så blir han vanskelig å hanskes med, sier landslagstrener Pål Gunnar Mikkelsplass til Dagbladet.

- Men det er ikke rart om han er usikker. Det er lenge siden han har gått løp, og man vet jo ikke hvordan man reagerer på hardkjøret før det er i gang.

- Usikker

Vårt andre skøytehåp, Ole Einar Bjørndalen, innrømmer også at han er usikker før start.

- Ja, jeg er usikker. Vet ikke hvordan formen er. Det vet man aldri før konkurransedagen, sier Bjørndalen til Dagbladet.

I går stresset han rundt for å teste ski sammen med skiskyttersmøreren Svein Ivar Moen.

- Vanskelig å velge. Det var stor forskjell på parene, sier han.

Etter å ha testet ski i en knapp time, la han ut på en siste treningsøkt før sin historiske langrennsdebut i OL. Tar Bjørndalen medalje i dag, kan han bli den første i moderne tid som har gjort det i to forskjellige grener. Bak alvoret lurer smilet til Simostrand-gutten.

- Dere trenger vel en god historie nå. Her skal jeg gi dere en, sier han og later som om han kaster underbuksa under kondomdressen. Kanskje et signal om at han kler av konkurrentene i kveld?

I det lille psykologiske spillet som alltid foregår før et stort renn, var det én mann som utmerket seg spesielt. For mens de norske gutta testa skøyteski og finpussa fristilsteknikken, kom Elofsson tassende med festesmurning under skia for en rolig runde klassisk i en helt annen trasé enn den som blir brukt i dag. Over Kjølen har de blågule journalistene allerede tatt det for gitt at det blir svensk gull på OLs åpningsdistanse. Elofsson sjøl er mer ydmyk i sine forventninger.

- Veldig harde bakker, og ingen plasser man kan hvile. Dette i kombinasjon med høyden gjør at dette kanskje er den tøffeste traseen jeg noen gang har kjørt i, sier han til Expressen.

Tremila i kveld er tidenes første fellesstart i OL. Løperne går fire runder à 7,5 kilometer, og mange tror løpet vil bli avgjort helt mot slutten.

Spurt avgjør?

Én kilometer før mål er det en lang og seig motbakke. Der vil trolig Elofsson eller Johan Mühlegg sette inn støtet. Begge to vet at de sannsynligvis taper for Thomas Alsgaard i en spurt. Den norske taktikken er å henge på så lenge som mulig, og ta utlendingene inne på stadion.

STIL: Det er alltid stilfullt når Thomas Alsgaard går på ski. I går bare loffa han rundt i traseen som er åstedet for OL-historiens første felles-start i individuelt langrenn.
Hele Norges coronakart