Stille protest fra Dale Oen

Nekter å bruke de nye svømmedraktene i VM.

NEKTER Å BRUKE DRAKT: Alexander Dale Oen nekter å bruke de nye svømmedraktene. Her i lek & trening på Frognerbadet i Oslo. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
NEKTER Å BRUKE DRAKT: Alexander Dale Oen nekter å bruke de nye svømmedraktene. Her i lek & trening på Frognerbadet i Oslo. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alexander Dale Oen (24) nekter å bruke de nye svømmedraktene i VM. - I siste instans blir dette eneste mulighet til å vise publikum hva du står for, sier medaljekandidaten til NTB.

De norske svømmerne har fått tilgang til de nye draktene. Dale Oen er den eneste som gir blaffen i det utstyret. Det får bære eller briste. Det får ikke hjelpe at det står verdensmesterskap i Roma på programmet.

- Jeg har vært klar på hva jeg mener siden i mars i fjor. De nye draktene gir nok bedre tider, men det tenker jeg ikke på. På kort sikt er det sikkert ikke så lurt. På lengre sikt er jeg av en annen oppfatning, sa 24-åringen da han møtte den norske pressen lørdag.

Draktsponsoren Arena støtter ham i beslutning. Det samme gjør landslagssjef Petter Løvberg og personlig trener Stig Leganger Hansen.

Signaler

Dale Oen bruker den samme tøydrakten som ga ham sølv i OL i Beijing på 100 meter bryst. Det er den distansen som står på programmet søndag også. Da er det først kvalifiseringen, og deretter eventuell semifinale. Finalen går mandag.

- Det er usikkerhet om framtiden til de nye draktene. På fredagens møte i Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) kom det sterke føringer om at det ville komme nye restriksjoner fra 1. januar 2010. Da fortsetter jeg etter den planen som er lagt fram mot OL i 2012. Jeg vil ikke gjøre noe som er forvirrende for meg selv. På sikt er dette den beste løsningen. Jeg bruker en gammel drakt. Det er opp og avgjort, sa Dale Oen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer