Stille protest fra Dale Oen

Nekter å bruke de nye svømmedraktene i VM.

NEKTER Å BRUKE DRAKT: Alexander Dale Oen nekter å bruke de nye svømmedraktene. Her i lek & trening på Frognerbadet i Oslo. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
NEKTER Å BRUKE DRAKT: Alexander Dale Oen nekter å bruke de nye svømmedraktene. Her i lek & trening på Frognerbadet i Oslo. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .Vis mer

Alexander Dale Oen (24) nekter å bruke de nye svømmedraktene i VM. - I siste instans blir dette eneste mulighet til å vise publikum hva du står for, sier medaljekandidaten til NTB.

De norske svømmerne har fått tilgang til de nye draktene. Dale Oen er den eneste som gir blaffen i det utstyret. Det får bære eller briste. Det får ikke hjelpe at det står verdensmesterskap i Roma på programmet.

- Jeg har vært klar på hva jeg mener siden i mars i fjor. De nye draktene gir nok bedre tider, men det tenker jeg ikke på. På kort sikt er det sikkert ikke så lurt. På lengre sikt er jeg av en annen oppfatning, sa 24-åringen da han møtte den norske pressen lørdag.

Draktsponsoren Arena støtter ham i beslutning. Det samme gjør landslagssjef Petter Løvberg og personlig trener Stig Leganger Hansen.

Signaler

Dale Oen bruker den samme tøydrakten som ga ham sølv i OL i Beijing på 100 meter bryst. Det er den distansen som står på programmet søndag også. Da er det først kvalifiseringen, og deretter eventuell semifinale. Finalen går mandag.

- Det er usikkerhet om framtiden til de nye draktene. På fredagens møte i Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) kom det sterke føringer om at det ville komme nye restriksjoner fra 1. januar 2010. Da fortsetter jeg etter den planen som er lagt fram mot OL i 2012. Jeg vil ikke gjøre noe som er forvirrende for meg selv. På sikt er dette den beste løsningen. Jeg bruker en gammel drakt. Det er opp og avgjort, sa Dale Oen.

Det beste

- Vi har alltid vært tydelig på at våre utøvere skal stille med det beste utstyret. I dette tilfellet har det vært mye vingling ute og gått, og når det er kommet signaler på at det blir restriksjoner fra 1. januar, så vil ikke Alexander bruke ny drakt, sa landslagssjef Løvberg.

Dale Oen selv er ikke bekymret.

- Nei, jeg får stole på meg selv. Det har fungert bra tidligere, og jeg håper og tror at det vil gjøre det denne gangen og i fortsettelsen også.

Konkurranseinstinktet er det i hvert fall ingenting i veien med.

- Kjærligheten til sporten vokser for hver dag. Jeg merker at det er et stort stevne på gang igjen.


NB: Sara Nordenstam kommer heller ikke til å bruke ny drakt på distansen 200 meter bryst. På de andre øvelsene hun skal delta i blir det med ny drakt på kroppen.

(NTB)