Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stiller inn siktet

Harald Martin Brattbakk (33) scoret mot Lyn i juni. Slipper han ut på gresset i kveld, vil han gjøre det igjen. Da ryker scoringsrekorden.

TRONDHEIM (Dagbladet): Lenge har RBK-fansen ventet på at Brattbakk skal dunke ballen i kassa, og feire scoring nummer 160.

-  Tidenes toppscorer skal hete Harald Martin Brattbakk. Og det må gjerne bli i gullkampen mot Lyn, sier Kjernens leder, Christian Brøndbo, til Dagbladet.

Drømmer om kopi

Mot Lyn på Ullevaal i juni fintet han Lyn-forsvarer Steven Lüstu på rumpa, og satte ballen i buret. Harald Martin Brattbakk håper på reprise i kveld.

-  Jeg har hatt så lyst på denne scoringen lenge. Det hadde vært gøy å kopiere scoringen mot Lyn. Drømmescenario vil jeg kalle det. Spesielt hvis vi tar seriegull i tillegg, sier Harald Martin Brattbakk til Dagbladet.

Måltørke

Aldri før har Brattbakk vært så sikker på at han vil noe ute på banen. For selv om seriegullet står høyest, innrømmer han at tidenes storscorer er en tittel han fortsatt sikler etter.

-  Får jeg sjansen, skal jeg gripe den med begge armer, så tar hodet og beina resten, sier Brattbakk.

Rosenborg-angriperen er mektig lei måltørken i serien. Bare fire baller har funnet veien bak keeperne i tippeligaen i år.

-  Jeg har hatt det tungt og det har gått veldig trått når det gjelder å score mål. Jeg har fått tips av flere, men hittil har ikke det hjulpet med scoringer. Kanskje jeg burde ha spurt noen i Vålerenga hva jeg skulle ha gjort, sier Brattbakk og slipper latteren løs.

Nå derimot trenger han ikke råd fra erkerivalen. Han er proppfull av selvtillit.

-  Jeg er ikke mett. Jeg har lyst på mer. Jeg føler meg som en unggutt igjen, sier 33-åringen.

I 1994 etablerte Kolstad-gutten seg på A-laget til Rosenborg. Etter det har «Bratigol» hamret inn mål på bestilling. 159 mål har gjort ham til en norsk scoringskanon, i likhet med Petter Belsvik, som har like mange nettkjenninger.

Spesial-feiring

Kveldens kamp mot Lyn blir hans siste sjanse denne sesongen til å passere Belsvik en gang for alle.

-  Jeg er heltent. Motivasjonen er ekstra stor. Får jeg spille skal jeg først og fremst bidra til å gjøre lagkameratene mine bedre, men jeg vet hvordan jeg skal skape muligheter til å score dette målet, sier Brattbakk.

Og kommer scoringen feires målet med en spesiallaget drakt som skal rett på kroppen.

-  Drakta ligger klar allerede. Men nå er seriegullet viktigst. Dette er bare ekstraopplevelser, mener Brattbakk.

RBK-angriperen kjenner at han er spent på kveldens thriller.

-  Vil bli husket

-  Man kan ikke få en jevnere serieavslutning enn dette. Tenk at det kanskje må avgjøres på målforskjell. Jeg tror jeg aldri har vært så spent før som dette, sier Harald Martin Brattbakk.

Men hvis han selv ikke får slippe ut på Lerkendal-gresset og jakte på sin 160-scoring, er framtidsplanen allerede i boks.

-  Jeg vil bli husket uansett. Dessuten skal jeg ikke legge opp ennå. Det kommer jo flere sjanser til å ta rekorden, sier Brattbakk.

REKORDJEGER: Harald Martin Brattbakk (33) går først og fremst for seriegull. Men i dag vil han ta scoringsrekorden hvis han slipper ut på Lerkendal.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media