- Stiller på 200 meter

John Ertzgaard stiller på 200 meter. - Det ville jeg ikke gjort om det ikke fungerte i det hele tatt i semifinalen på 100 meter, sier han.

Det gjorde han etter å ha havnet sist i sitt semifinaleheat på høyst ordinære 10,45.

Årsaken til skepsisen er grei: Før mellomheatet på 100-meteren tirsdag fikk han føling med lyskeproblemer. Dermed har også tanken på om det overhodet ble start på 200 meter ligget oppe i bakhodet til sprinteren.

Men onsdag var smertene helt borte. Takket være hjelp fra blant annet den tidligere fysioterapeuten til Maurice Greene, Andrew Morris.

- Jeg fikk god hjelp av ham, og også fra kiropraktor. Jeg føler ikke at jeg trenger mer hjelp nå foran torsdagens kvalifisering og mulig semifinale på 200 meter, mener Ertzgaard.

Det blir nemlig nemlig ikke noe mellomheat på 200 meter. I stedet framskyver man semifinalen fra fredag til torsdag, og så blir det bare finale fredag.

Der har Ertzgaard lyst til å være med, men akkurat nå ser veien fram tøff ut.

- Jeg er veldig ustabil nå. På de to første 100-meterne løp jeg svakt i starten og bra mot slutten. I dag hadde jeg en god start, men sluknet mot slutten. Jeg klarte ikke å slå meg løs. Jeg må ta med meg det beste fra de to løpene, skal jeg ha noen sjanse, sa Ertzgaard.

- Jeg har lyst til å gjøre det veldig mye bedre enn jeg har gjort til nå, sa Ertzgaard og innrømmet at han kanskje kom til europamesterskapet med for lite selvtillit på grunn av for få konkurranser tidligere i sesongen.

(NTB)