Dopingskandalen:

Stiller russisk dopingkrav

Forrige uke var utestengelsen av Russland til vurdering i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Brødrene Bø er krystallklare på hva som bør kreves for at russerne kan returnere i store mesterskap.

KLARE KRAV: Brødrene Bø håper Russland kommer tilbake som en stor skiskytternasjon, men har klare krav til hva som må til for at det skal bli aktuelt. Foto: Berit Roald / NTB
KLARE KRAV: Brødrene Bø håper Russland kommer tilbake som en stor skiskytternasjon, men har klare krav til hva som må til for at det skal bli aktuelt. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): CAS, den internasjonale voldgiftsretten for sport, vurderte forrige uke om de skal forlenge utestengelsen av Russland fra OL og andre store mesterskap med fire nye år. Det endelige svaret vil bli gitt før nyttår.

Saken stammer tilbake fra OL i Sotsji 2014. I etterkant fastslo de såkalte McLaren-rapportene at Russland hadde hatt et system for statsstøttet doping. Som straff ble Russland utestengt fra OL i Pyeongchang og deltakere som kunne bevise sin uskyld måtte delta under nøytralt flagg.

De to siste sesongenes soleklare ener i skiskyttersirkuset, Johannes Thingnes Bø, har vært fornøyd med straffen som Russland har fått, men stiller ett krav for at russerne skal få komme tilbake nå.

- Vi håper at i den nye vurderinga har de gjort tiltak som vi tror på og som vil forbedre det som ikke var bra nok sist. Det er et krav både jeg og andre stiller for at Russland skal komme tilbake, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

Etterlyser beklagelse

Funnene i McLaren-rapporten har også ført til at Russland jevnlig har blitt strippet for medaljer, slik at Norge senest i forrige uke passerte Russland som beste nasjon under de famøse lekene for seks år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer