Stiller som presidentkandidat til neste år

Regjerende tungvektsmester Vitali Klitschko.

 FOR PRESIDENT:  - For å stoppe ryktene og få en slutt på forsøkene på å hindre meg som kandidat, ønsker jeg å offentliggjøre følgende: Jeg vil stille til presidentvalg, erklærte den tidligere bokseren Vitali Klitschko i det ukrainske parlamentet i dag. Foto: EPA/ANDRII SKAKODUB/NTB Scanpix
FOR PRESIDENT: - For å stoppe ryktene og få en slutt på forsøkene på å hindre meg som kandidat, ønsker jeg å offentliggjøre følgende: Jeg vil stille til presidentvalg, erklærte den tidligere bokseren Vitali Klitschko i det ukrainske parlamentet i dag. Foto: EPA/ANDRII SKAKODUB/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Vitali Klitschko, ga i dag beskjed i paralamentet i Ukraina om at han har store planer for 2015.

Mannen som er regjerende verdensmester i tungvekt er leder for det pro-vestlige partiet UDAR (som betyr «slag»), og ble valgt inn i parlamentet i fjor - og har siden da jobbet mot sittende presidenten, Viktor Yanukovych.

Klitschko kom med sin erklæring etter at regjeringspartiet og deres allierte gikk inn for en lov som kan hindre de som har bodd utenfor Ukraina de siste ti årene i å bli president, skriver BBC.

Klitschko har trent mye i Tyskland, hvor han også har oppholdstillatelse.

- Alt som har skjedd her i dag, med backing fra de ledende partiene, truer ikke meg, og det vil ikke stoppe meg, fortalte 42-åringen til parlamentet.

- For å stoppe ryktene og få en slutt på forsøkene på å hindre meg som kandidat, ønsker jeg å offentliggjøre følgende: Jeg vil stille til presidentvalg, erklærte den tidligere bokseren.

Vitali Klitschenko har også vært motstander av fengslingen av landets statsminister Julia Timoshenko, og han ønsker også et sterkere samarbeid med EU.

- Vi kan ikke være et demokratisk land hvis vi har politiske fanger, fortalte Klitschenko til BBC tidligere i høst.