Stiller som presidentkandidat til neste år

Regjerende tungvektsmester Vitali Klitschko.

FOR PRESIDENT:  - For å stoppe ryktene og få en slutt på forsøkene på å hindre meg som kandidat, ønsker jeg å offentliggjøre følgende: Jeg vil stille til presidentvalg, erklærte den tidligere bokseren Vitali Klitschko i det ukrainske parlamentet i dag. Foto: EPA/ANDRII SKAKODUB/NTB Scanpix
FOR PRESIDENT: - For å stoppe ryktene og få en slutt på forsøkene på å hindre meg som kandidat, ønsker jeg å offentliggjøre følgende: Jeg vil stille til presidentvalg, erklærte den tidligere bokseren Vitali Klitschko i det ukrainske parlamentet i dag. Foto: EPA/ANDRII SKAKODUB/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vitali Klitschko, ga i dag beskjed i paralamentet i Ukraina om at han har store planer for 2015.

Mannen som er regjerende verdensmester i tungvekt er leder for det pro-vestlige partiet UDAR (som betyr «slag»), og ble valgt inn i parlamentet i fjor - og har siden da jobbet mot sittende presidenten, Viktor Yanukovych.

Klitschko kom med sin erklæring etter at regjeringspartiet og deres allierte gikk inn for en lov som kan hindre de som har bodd utenfor Ukraina de siste ti årene i å bli president, skriver BBC.

Klitschko har trent mye i Tyskland, hvor han også har oppholdstillatelse.

- Alt som har skjedd her i dag, med backing fra de ledende partiene, truer ikke meg, og det vil ikke stoppe meg, fortalte 42-åringen til parlamentet.

- For å stoppe ryktene og få en slutt på forsøkene på å hindre meg som kandidat, ønsker jeg å offentliggjøre følgende: Jeg vil stille til presidentvalg, erklærte den tidligere bokseren.

Vitali Klitschenko har også vært motstander av fengslingen av landets statsminister Julia Timoshenko, og han ønsker også et sterkere samarbeid med EU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer