Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM på Byrkjelo

Stiller til start «hvis vi får teipet ham sammen»

Det går bedre med Filip Ingebrigtsen etter ribbeinsbristen, men skaden preger ham fortsatt. Derfor er det usikkert om han stiller i helgas NM.

NM: Filip Ingebrigtsen (Sandnes IL) er skadet, og har lenge vært usikker til NM. Nå kan han stille til start likvel. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
NM: Filip Ingebrigtsen (Sandnes IL) er skadet, og har lenge vært usikker til NM. Nå kan han stille til start likvel. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYRKJELO (Dagbladet): Under den dramatiske kvalifiseringsheatet på 1500 meter i EM, ble Filip Ingebrigtsen revet ned i et fall. Resultatet ble et par sting i leggen og en brist i et ribbein.

Førstnevnte preget ikke 25-åringen sånn nevneverdig, men ribbeinsbristen gjorde derimot at han måtte stå over 5000 meteren i mesterskapet. Den ble vunnet av lillebror Jakob - og storebror Henrik tok sølvet.

Nå er 25-åringen på bedringens vei. Men skaden preger ham fortsatt, og det er usikkert om han starter under helgas NM i Byrkjelo.

- Det går ikke sånn veldig bra. Han stiller hvis vi får teipet ham sammen godt nok, sier pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Ikke bedre

Ribbeinsskader er snodige sånn sett. I starten blir det bare verre og verre, og mellomstebror Ingebrigtsen har fortsatt vondt.

- Etter en ukes tid blir det gradvis bedre. Nå er den uka over, og det kom et vendepunkt i går. Men det er ikke noe bedre i dag, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Hvis det blir sånn at Filip Ingebrigtsen starter, blir det på 800 meter. Løperbrødrene stiller på hver sin distanse under NM i Byrkjelo: Jakob Ingebrigtsen (EM-vinner på 1500 og 5000) stiller på 1500 meter, mens Henrik løper 5000.

Se fullstendig program for NM her.