Friidretts-VM i Eugene

Stiller til start

Karsten Warholm løper 400m hekk i VM. Det bekrefter han selv.

BEKREFTER: Karsten Warholm bekrefter at han stiller til start i VM. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet
BEKREFTER: Karsten Warholm bekrefter at han stiller til start i VM. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EUGENE (Dagbladet): På et pressetreff i VM-byen Eugene onsdag formiddag bekrefter Karsten Warholm at han stiller til VM-start på 400 meter hekk.

- Det føles ut som jeg er tilbake. Vi gjorde noen tester, og jeg føler det er klart å si at vi går inn 100%. Man går ikke inn i et mesterskap og føler seg bare OK, sier han på pressekonferansen foran Dagbladet, Nettavisen, NRK og TV 2, som alle er på plass i Eugene.

- Jeg er tittelforsvarer, og om jeg stiller så er det fordi jeg føler jeg har noe å bidra med, fortsetter han.

Tidlig i juni ble Warhom skadet under sesongåpningen i Marokko. 26-åringen fra Ulsteinvik hadde fått en liten skade i bicepsmuskelen i høyre baklår. Siden har det vært en kamp om å rekke VM.

- De siste fem-seks ukene har vært et helvete. Man får en greie, og man vet ikke hvordan hver dag vil gå med tanke på når man begynner å pushe seg på trening.

- Det blir litt mye å kalle det en katastrofe. Det er ikke en katastrofe i det store bildet, men det var en personlig katastrofe for meg da det skjedde, innrømmer han.

Det er likevel en selvsikker Warholm som stiller i VM.

- Selvtillit er ikke et problem for meg. Jeg vet ikke hvor jeg står, men all trening i forkant var god. Det her er ikke en ideell opplading, det er nok min tøffeste utfordring i karrieren.

VM i Eugene starter 15. juli. Warholm skal ut i aksjon for 18. juli. Der stiller han til start i semifinalen i 400m hekk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer