Stiller til valg igjen etter massivt press

Skiskytterpresident Besseberg tar fire nye år.

FORTSETTER: IBU-president Anders Besseberg.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
FORTSETTER: IBU-president Anders Besseberg. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

||| Etter et massivt press stiller Anders Besseberg til valg som president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) - uten motkandidater.

Besseberg har vært president i IBU siden 1992 og var fast bestemt på å gi seg nå. Men den gang ei. Presset fra flere store skiskytternasjoner gjorde at 64-åringen tar fire nye år, skriver Aftenposten.

- Mange sterke ledere fra store nasjoner som Norge, Tyskland, Frankrike, Russland og Italia har presset på. Jeg mente det i hvert fall kunne vært én aktuell kandidat i tillegg, men de delte ikke det synet, sier Besseberg til avisa.

Besseberg får mye av æren for å ha gjort skiskyting populært og høster skryt fra mange leire. Og blant annet har Norges Skiskytterforbund jobbet hardt for å få ham til å stille til valg på nytt under IBU-kongressen i St. Petersburg, som starter fredag 3. september.

- Vi har over lengre tid jobbet både opp mot Anders, men også mot andre nasjoner for at de skal prøve å overtale ham. Nå har vi greid det, og vi er selvfølgelig glade for det, sier den norske skiskytterpresidenten Tore Bøygard.

(NTB)