Sergej Karjakin

Stiller til valg: - Katastrofe

Den kontroversielle stjernen Sergej Karjakin stiller som presidentkandidat for Det russiske sjakkforbundet.

OMSTRIDT: Sergej Karjakin stiller til som presidentkandidat for Det russiske sjakkforbundet. Foto: Carina Johansen / NTB
OMSTRIDT: Sergej Karjakin stiller til som presidentkandidat for Det russiske sjakkforbundet. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter han på Telegram lørdag formiddag, etter å ha blitt nominert av det tsjetsjenske sjakkforbundet.

- Jeg kan garantere at jeg skal gjøre mitt beste for å forbedre aktivitetene på alle områder i Det russiske sjakkforbundet, skriver han.

Karjakin har hele veien uttrykt støtte til Russlands krigføring i Ukraina. Det har skapt til dels voldsomme reaksjoner i sjakkmiljøet, og Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) valgte i mars å utestenge 32-åringen i seks måneder.

Utestengingen har nå gått ut, men russeren har fortsatt ikke konkurrert i turneringer. Sjakkstjernen har opplyst at han heller ikke spiller i VM i lyn- og hurtigsjakk i Kasakhstan i romjula.

Ifølge Det russiske sjakkforbundet skal presidenten velges 17. desember under sjakk-kongressen i Moskva. De som vil stille til valg må ha meldt sitt kandidatur innen 5. desember.

REKLAMEVIDEO: Den russiske sjakkstjerna, Sergej Karjakin delte nylig en video som promoterer hans nye sponsor. Video: Rødt Kort. Vis mer

NRKs sjakkekspert Atle Grønn kaller Karjakins ønske om å bli sjakkpresident en katastrofe.

- Det ville gått fra vondt til verre. Det er en ren katastrofe for Russland, sier han til kanalen.

Grønn tror en eventuell seier for 32-åringen vil få store konsekvenser for sjakksporten.

- Da vil Fide-sjakk og sjakkforbundet rakne, men jeg tror ikke det her er helt reelt med en Karjakin-seier, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer